{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Rode quinoa, kwartel, avocado, bloemkool

Filip Dewijnants
Filip Dewijnants • Fidalgo
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 2 kwartels 
  • 25 g ongekookte rode quinoa 
  • avocado 
  • zure room 
  • limoen 
  • pezo 
  • geklaarde boter 
  • bloemkool 
  • zeevenkel 
  • alphilacress
BEREIDING
  • Strijk de kwartels in met geklaarde boter en gaar ze een tiental minuten in een voorverwarmde oven. Naargelang de dikte laat je ze er eventueel iets langer in. Laat ze vervolgens afkoelen en haal de bout en de filet van de kwartel.
  • Haal het vlees van het onderste gedeelte van de bout en snijd dat fijn.
  • Rooster de quinoa vervolgens 4 minuten in een hete pan en laat hem nadien 10 minuten garen in bouillon. Breng de quinoa op smaak met olijfolie, limoen, kruiden en het fijn gesneden vlees.
  • Gaar de bloemkool en verwerk hem tot een zalf. Doe hetzelfde met de avocado.
  • Maak een zure room op basis van de room en de limoen. Presenteer alle ingrediënten op een bord en werk af met cress en/of kruiden.
recipe
Filip Dewijnants

Filip Dewijnants

Fidalgo
Outgaardenstraat 23, 3300 Tienen
T: 0032 475 61 21 55

Al 23 jaar brengt Filip Dewijnants een keuken waar geen plaats is voor valse schijn: de klassieke basissen worden moeiteloos aangevuld met een flinke dosis inventiviteit. Degelijke kooktechnieken, echte sauzen en fonds ... De chef van Fidalgo is een ambachtsman die met hart en ziel van zijn producten houdt. Enkel kraakverse ingrediënten komen zijn keuken in. Het menu wordt voortdurend aangepast aan de seizoenen en de beschikbare aanvoer, maar op geen enkel moment verliest hij het gastronomische aspect uit het oog - een eigenschap waar hij en zijn partner Christel Steenwegen altijd trouw aan zijn gebleven.

Gerelateerd