{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Runderlende en ganzenlever

Alex Verhoeven
Alex Verhoeven • Fleur de Sel
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 80 g runderlende
  • 80 g ganzenlever terrine
  • 40 g olijfolie
  • 10 g balsamico azijn
  • peper/zout
  • selderijzout
BEREIDING

Voor de ganzenlever:

  • Vries de ganzenlever terrine in.
  • Als deze bevrozen is kunnen we deze schaven met een fijne rasp.

 

Voor de runderlende:

  • Bak de entrecote aan in een grilpan .
  • Kruid deze af met peper en zou en laat rusten.
  • Snijd hier 4 mooie plakjes af.

 

Afwerking:

 

  • Meng de olijfolie met de balsamico azijn en peper en zout.
  • Leg de entrecote in het midden van het bord.
  • Doe hier nog en enkele korreltjes fleur de sel op.
  • Dresseer de mengeling van olijfolie en balsamico rond .
  • Schaaf hier vervolgens wat van de bevroren ganzenlever op en kruid het geheel af met selderzout.
  • Werk af met enkele takjes .
recipe
Alex Verhoeven

Alex Verhoeven

Fleur de Sel
Turnhoutsebaan 189, 2460 Kasterlee
T: 014 75 34 68

Als opvallende figuur in de nieuwe Vlaamse culinaire scene belichaamt Alex Verhoeven perfect de waarden van de jonge keukenkunst die momenteel in België hoogtij viert. In zijn Kempense Fleur de Sel biedt hij samen met zijn partner Nathalie De Baenst een creatieve menukaart aan die uitgaat van de klassieke gastronomie en er met veel vaardigheid de grenzen van opzoekt. 

www.fleur-de-sel.be

Gerelateerd