{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Salade Folle

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 100 g kipfilet
  • 40 g quinoa
  • 50 g groene miniasperges
  • 50 g venkel
  • 3 radijzen
  • 2,5 g dille
  • 100 g roze pompelmoes
  • 30 g granaatappel
BEREIDING
  • Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakkingen laat afkoelen.
  • Snij het loof grotendeels van de radijsjes, spoel de radijsjes zorgvuldig en snij in flinterdunne plakjes. Doe hetzelfde met de venkel.
  • Schil de roze pompelmoes à vif en knijp hem verder uit over de venkel. Laat de venkel kort zacht worden in het pompelmoessap.
  • Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit.
  • Hak de groene kruiden (platte peterselie en dille) grof.
  • Maak een vinaigrette van de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Breng verder op smaak met peper en zout en zet even apart.
  • Kruid de kip met peper en zout en bak in wat hete olijfolie gaar en krokant. Snij de kip in repen.
  • Blancheer de groene asperges kort.
  • Stel een salade samen van de quinoa, de asperges, de gemarineerde venkel, de partjes pompelmoes, de plakjes radijs en de fijngehakte kruiden en besprenkel met de vinaigrette. Schik er de reepjes kip op en werk verder af met de granaatappel.
recipe