{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Sint-Jakobsvruchten, bulgur, boerenkool en zwarte look

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 150 gr groentenbouillon
  • 50 gr bulghur
  • Sint-Jakobsvruchten
  • peper en zout
  • Raz el hanout
  • olijfolie
  • witte wijn
  • sjalot
  • zwarte knoflook
  • jus gevogelte
  • cabernet sauvignon azijn
  • boter
  • 1 boerenkool
  • mosterdsla
BEREIDING
  • Breng 150 gr groentenbouillon aan de kook samen met 50 gr bulghur. Voeg al met peper, zout en Raz el hanout toe. Kook de bulghur tot al het vocht verdampt is, afwerken met wat olijfolie en eventueel bijkruiden.
  • Maak een reductie van witte wijn, fijn gesnipperde sjalot en een paar teentjes zwarte look. Bevochtigen met gevogelte jus en 2/3 laten reduceren. Voeg eventueel wat zwarte kleurstof toe.
  • Afwerken met een scheutje cabernet sauvignon azijn en een klontje boter. Giet alles door een zeefje en houd de saus warm.
  • 6 grote blaren boerenkool ontnerven en in grote stukken snijden. Breng wat gevogelte bouillon aan de kook met een klontje boter. De boerenkool kort garen in de bouillon.
  • Bak ondertussen de Sint Jakobsvruchten op de plancha
  • Strooi de bulgur wat open op een bord, leg er wat plukjes boerenkool op en giet enkele puntjes zwarte saus op het bord.
  • De Sint Jakobsvruchten erop en afwerken met wat fijne mosterdsla.
recipe
Frédéric Van Quaethem

Frédéric Van Quaethem

Bresca
Driehoekstraat 27, 9451 Haaltert
T: +32 (0) 53 39 59 20

Frédéric verdiende zijn strepen als sous-chef in de keuken van Patrick Devos, aan het fornuis van Villa Lorraine in Ukkel, en restaurant Lijsterbes, waar hij sous-chef was toen het nog een Michelinster had. Voortbouwend op die basis tovert hij nu een inventieve keuken boordevol frisheid op tafel, waarbij het product in zijn zuiverste vorm centraal staat. In zijn restaurant Bresca, het Catalaanse woord voor de honingcel in een bijenkorf, verwent hij zijn klanten met een evenwichtig en verfijnd menu dat getuigt van zijn vakkennis en volwassenheid.

Gerelateerd