{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

tartaar kreeft, inktvisinkt, nori

Jason Spinoy
Jason Spinoy • L'Histoire 32
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 2 gegaarde kreeftenpoten
  • 1 kl gehakte lente ui
  • 1kl gehakte bieslook
  • 1 vel nori
  • 4 kl osietra royal belgian caviar
  • 1 el inktvisinkt
  • 2 el kreeftenbouillon
  • 1 eiwit
  • 4 tenen zwarte look
  • Scheut azijn 
BEREIDING

Voor de nori: 

  • Knip het vel nori in 4 en week 1 sec. in koud water, dep droog en frituur tot het krokant is.

Voor de mayonaise van inktvisinkt: 

  • Voeg de inkt, bouillon, look, azijn en het eiwit in een mixer. Voeg vervolgens straalsgewijs de arachideolie toe tijdens het mixen en mix tot je een dikke mayonaise overhoudt en kruid af met peper en zout.

Voor de salade van kreeft: 

  • Snij de kreeftenpoten in tartaar en maak aan met de mayonaise van inkt, lente ui, bieslook en limoenzeste 

Afwerking: 

  • Leg de tartaar op het krokantje van nori, leg er een lepel kaviaar bovenop en serveer.

recipe
Jason Spinoy

Jason Spinoy

L'Histoire 32
Molenstraat 52, 9300 Aalst
T: 0032 475 49 09 94

Jason Spinoy studeerde voor kok aan de hotelschool van het VTI in Aalst en aan het KTA in Hasselt. Na een aantal stages ging hij in opleiding bij sterrenchef Jan Tournier in Lommel. In 2014 opende hij met zijn partner Laurence Menten restaurant L’Histoire 32 in een Aalsters herenhuis.

Gerelateerd