{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tartaar van gerookt lamsvlees met rozemarijn, aubergines, zure room

Stéphane Diffels
Stéphane Diffels • L'Air de Rien
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 200 g lamsfilet
  • 2 aubergines
  • rozemarijnazijn
  • rozemarijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • druivenpitolie
  • 100 g quinoa
  • 100 g zure room
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • zout
BEREIDING
  • Bereid de rozemarijnolie. Verwarm de zonnebloemolie vacuüm met een takje rozemarijn op 70 °C gedurende 2 uur.
  • Bereid de quinoa in gezouten water, droog  gedurende 2 uur op 90 °C in de oven. Pof de quinoa in druivenpitolie op 200 °C.
  • Snijd de aubergines in tweeën en grill ze op een heet vuur op de barbecue. Mix met zwarte look en zout. Leg opzij in een spuitzak.
  • Snijd de lamsfilet in heel kleine blokjes, kruid met de rozemarijnazijn, rozemarijnolie en zout. Rook 5 minuten met rozemarijn.
  • Breng de zure room op smaak, leg opzij in een spuitzak.
recipe
Stéphane Diffels

Stéphane Diffels

L'Air de Rien
Chemin de la Xhavée 23, 4130 Fontin
T: 04 225 26 24

L’Air de Rien kreeg niet voor niets 16 op 20 van de Gault & Millau. Meer en meer liefhebbers ontdekken het restaurant in de buurt van Luik. De chef, Stéphane Diffels, is een autodidact die overloopt van talent. Zijn keuken is heel persoonlijk, creatief en vernieuwend. Hou hem zeker in de gaten.

 

Gerelateerd