{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

tartaar van kabeljauw met frisse zuren van citrus, yoghurt, verse wasabi en sorbet van kruiden

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 80 g kabeljauw
  • 8 g zeekraalscheuten
  • 12 g Ponthier limoengel
  • 8 g biologische natuuryoghurt
  • 1 g groene shiso
  • 5 ml olijfolie
  • 2 g golden enoki (losgesneden)
  • 10 g fi jngesnipperde sjalot
  • 2 g fi jngesneden bieslook
  • 8 ml citrusvinaigrette
  • 2 g versgeraspte wasabi

Voor de sorbet van kruiden (voor 30 porties): 

  • 240 ml limoensap
  • 360 ml water
  • 120 g suiker
  • 30 g dextrose
  • 30 g procrema
  • 45 g kruiden mix
BEREIDING

Hang de biologische natuuryoghurt 24 u op in een neteldoek en verdeel in een kleine spuitzak.

Maak de tartaar aan met wat olijfolie, shiso, bieslook, sjalot, limoengel, peper en zout.

Bereid de zeekraal met de citrusvinaigrette.

Voor de sorbet van kruiden: 

  • Meng alle ingrediënten en maak er een sorbet van.

Serveer de tartaar met de sorbet, een paar druppels limoengel en de hangop. Werk af met de zeekraal, de verse wasabi en wat enoki.

recipe