{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tartaar van rode biet, mierikswortel, zuring

Alexander Reniers
Alexander Reniers • Osteria Moretti
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 grote rode biet
  • Worchester sauce
  • 1 sjalot
  • 1 lepel kappertjes
  • 2 lepels mayonaise
  • 2 chioggia bietjes
  • 2 lepels Griekse yoghurt
  • 1 verse mierikswortel
  • verse zuringblaadjes

 

BEREIDING
  • Pof de rode biet in zoutkorst tot ze gaar is. Laat afkoelen, schil ze en snijd in fijne brunoise.
  • Breng op smaak met de mayonaise, sjalot, kapertjes en worchestersaus en meng alles door elkaar. Meng de yoghurt met vers geraspte mierikswortel en kruid af met peper en zout.
  • Snijd de chioggia bietjes fijn, steek uit en marineer zoet zuur. Werk het geheel af met verse zuring, bloemetjes en poeder van rode biet.
recipe
Alexander Reniers

Alexander Reniers

Osteria Moretti
Aldestraat 20, 3500 Hasselt
T: 0470 42 97 70

In hun thuisbasis Hasselt serveren Alexander Reniers en Tiana Moretti een kwaliteitsvolle bistronomische keuken met Italiaanse invloeden en een creatieve noot. Het cv van beide jonge partners leest als een trein: De Slagmolen en Hertog Jan voor Tiana, Hof van Cleve en Vrijmoed voor Alexander. Een solide basis dus die hun menu een gastronomisch karakter met perfect beheerste technieken geeft, maar zonder de toegankelijkheid en gezelligheid van hun mooie Osteria uit het oog te verliezen.

Gerelateerd