{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tartaar van rode tonijn, foie gras, gekonfijte citroen, groene selder

Franco Spinelli
Franco Spinelli • San Daniele
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 240 g in blokjes gesneden rode tonijn
  • 20 g foie gras in blok
  • een halve gekonfijte citroen
  • fijngesnipperde bieslook
  • peper, zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 dl citroensap
  • 5 dl water
  • 120 g prosorbet
  • 200 g suiker
  • geglaceerde groene selder in julienne
BEREIDING
  • Snijd de tartaar met een fijn scherp mes in stukken en meng met de foie gras, bieslook en gekonfijte citroen en breng op smaak met olijfolie.  
  • Maak de tartaar in cirkelvormen en laat afkoelen in de koelkast.
  • Werk af met kruiden bovenop de tartaar en plaats de sorbet ernaast. 
recipe
Franco Spinelli

Franco Spinelli

San Daniele
Keizer Karellaan 6, 1083 Ganshoren
T: 02 426 79 23

In de keuken van Franco SPinelli is Italië natuurlijk nooit veraf, maar zonder dat het karikaturaal wordt. De Brusselse chef van restaurant San Daniele is in de eerste plaats een kunstenaar, een ontwerper én een perfecitonist in hart en nieren. Zijn restaurant, dat vlak achter de basiliek van Koekelberg is gelegen, is al sinds 1983 een instituut voor al wie houdt van de authentieke Italiaanse keuken. Niet veel restuarants houden het zo lang uit, en San Daniele heeft zijn Michelenster dan ook dubbel en dik verdiend. 

Gerelateerd