{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

tartaar van zalm, slaatje van venkel, algen en granny smith, sorbet van shiso

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 80 g zalm
  • 2 g Blinq cressen
  • 15 g komkommer in brunoise
  • 10 g venkel in schijven
  • 20 g Granny Smith appel
  • 2 g algenmix
  • 10 g versnipperde sjalot
  • 10 ml Arbequina-olijfolie
  • 1 takje fi jngesneden munt
  • 1 takje fi jngesneden koriander
  • 7 ml sushiazijn
  • 6 g crème d'Isigny
  • 8 g Ponthier limoengel
  • 1 g koriandercress

Voor de shisovinaigrette (voor 140 ml):

  • 60 g shiso bladeren
  • 15 ml rijstazijn
  • 15 ml mirin
  • 45 ml olijfolie
  • 6 ml geroosterde sesamolie
  • 3 ml esdoornsiroop

Voor de sorbet van shiso (voor 30 porties): 

  • 240 ml limoensap
  • 360 ml water
  • 120 g suiker
  • 30 g dextrose
  • 90 g procrema
  • 36 g paarse sisho
BEREIDING

Snij de venkel in brunoise en blancheer heel kort zodat de blokjes nog rauw blijven. Maak de venkelbrunoise aan met de gedroogde algenmix, de appelbrunoise en de shisovinaigrette. Bereid de zalm met olijfolie, limoengel, munt, koriander, sushiazijn, peper en zout

Voor de shisovinaigrette: 

  • Meng alle ingrediënten.

Voor de sorbet van shiso: 

  • Meng alle ingrediënten en maak er een sorbet van.

Serveer alles met wat komkommersobet, koriandercress en crème d'Isigny.

recipe