{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tarte tatin van appel met structuren van veenbes en rode biet

Giovani Oosters
Giovani Oosters • Vous lé Vous
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • Appel
  • water
  • suiker
  • limoen
  • bladerdeeg
  • 200 gr veenbessen
  • 100 gr eiwit
  • 50 gr eiwitpoeder
  • rode biet
BEREIDING
  • Snij partjes van de appel en kook deze gaar in suikerwater met limoen. Maak een crème van de rest van de appel.
  • Maak rondjes van het bladerdeeg. Leg deze op de appelpartjes en bak goudbruin in een voorverwarmde oven op 185°. 
  • Droog de veenbessen gedurende 24u op 85°. Mix de helft fijn tot een poeder.nMaak een krokant van veenbessen door de veenbessen te mixen met eiwitpoeder en eiwit. Laat drogen op 85° gedurende 4u.
  • Schil de rode biet en laat de schil drogen. Mix deze fijn met de gedroogde veenbessen. Maak een spiraal van de rode biet met behulp van een Chinese snijder.
recipe
Giovani Oosters

Giovani Oosters

Vous lé Vous
Wimmertingenstraat 76, 3501 Wimmertingen
T: 011 74 81 55

Giovani Oosters heeft dit jaar de award ‘Denk Groenten! Denk Fruit!’ gewonnen. Gault&Millau reikt die prijs uit aan het restaurant dat de meeste groenten en fruit op het menu zet. Oosters is een van de opkomende talenten van de Belgische gastronomie en maakt deel uit van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Gerelateerd