{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Tartelette karamel

Willem Verlooy
Willem Verlooy • Broodboetiek
DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)

Voor het amandelgebak:

  • 110 g croissant boter
  • 2 g zout
  • 70 g poedersuiker
  • 25 g amandelpoeder
  • 1 g vanillepoeder
  • 35 g eigeel
  • 190 g bloem

Voor de amandel streusel:

  • 75 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 75 g amandelpoeder
  • 75 g bloem
  • 90 g gesneden amandelen
  • 1 vanillestokje

Voor de karamel ganache:

  • 345 g suiker
  • 125 g boter
  • 680 g room 35%
  • 45 g glucosesiroop
  • 445 g melkchocolade
BEREIDING

Voor het amandelgebak:

  • Roer de boter, zout en poedersuiker in een keukenmachine.
  • Voeg het hele ei toe.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe.
  • Bewaar 's nachts in de koelkast.
  • Rol uit bij 2 mm.
  • Knip een ronde schijf van 8 cm uit en maak een donut van de sablée door een tweede ronde schijf van 4 cm uit te snijden.

Voor de amandel streusel:

  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine.
  • Druk zachtjes de amandel streusel in een tartelette ring van 8 cm.
  • Leg de amandel sablée donut op de amandelstreek.
  • Bak gedurende 15 minuten op 200 ° C.

Voor de karamel ganache:

  • Kook de room en glucosestroop.
  • Maak een droge karamel.
  • Voeg de boter toe.
  • Giet de kokende room over het mengsel.
  • Maak een emulsie met de chocolade.
  • Meng en vul de tartel met de karamel ganache

 

recipe
Willem Verlooy

Willem Verlooy

Broodboetiek
Mechelsestraat 22, 2260 Oevel
T: 0497 49 30 08

Willem Verlooy kreeg het vak met de paplepel ingegeven. Hij zette al heel jong de familietraditie voort en groeide dankzij zijn onmetelijke talent uit tot een van de beste patissiers van België. Zijn zaak ligt in zijn geboorteprovincie Antwerpen maar geniet intussen al tot ver over onze landgrenzen bekendheid. Zijn creaties zijn modern en puur, met vakkundig uitgewerkte texturen en contrasten tussen zacht en krakend en een bewuste keuze voor minder suiker zodat de pure en authentieke smaken optimaal tot hun recht komen.

Gerelateerd