Recept
Tartelette karamel

Willem Verlooy • Broodboetiek
DIT HEB JE NODIG
(voor 1 persoon)
Voor het amandelgebak:
- 110 g croissant boter
- 2 g zout
- 70 g poedersuiker
- 25 g amandelpoeder
- 1 g vanillepoeder
- 35 g eigeel
- 190 g bloem
Voor de amandel streusel:
- 75 g boter
- 50 g bruine suiker
- 75 g amandelpoeder
- 75 g bloem
- 90 g gesneden amandelen
- 1 vanillestokje
Voor de karamel ganache:
- 345 g suiker
- 125 g boter
- 680 g room 35%
- 45 g glucosesiroop
- 445 g melkchocolade
BEREIDING
Voor het amandelgebak:
- Roer de boter, zout en poedersuiker in een keukenmachine.
- Voeg het hele ei toe.
- Voeg alle andere ingrediënten toe.
- Bewaar 's nachts in de koelkast.
- Rol uit bij 2 mm.
- Knip een ronde schijf van 8 cm uit en maak een donut van de sablée door een tweede ronde schijf van 4 cm uit te snijden.
Voor de amandel streusel:
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Druk zachtjes de amandel streusel in een tartelette ring van 8 cm.
- Leg de amandel sablée donut op de amandelstreek.
- Bak gedurende 15 minuten op 200 ° C.
Voor de karamel ganache:
- Kook de room en glucosestroop.
- Maak een droge karamel.
- Voeg de boter toe.
- Giet de kokende room over het mengsel.
- Maak een emulsie met de chocolade.
- Meng en vul de tartel met de karamel ganache