{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Thai Chicken taco met mangoslaw en Srirachachilisaus

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 1 taco
  • 80 g kippenreepjes
  • 2 takjes koriander

Voor de marinade:

  • 1 takje koriander
  • 1 g knofl ook
  • 1 g fi jngehakte rode chilipeper
  • 2 g bruine suiker
  • 6 ml vissaus
  • 12 ml Ponthier limoenpuree
  • 24 ml arachideolie

Voor de Srirachasaus: 

  • 1 takje koriander
  • 1 g knofl ook
  • 1 g fi jngehakte rode chilipeper
  • 2 g bruine suiker
  • 6 ml vissaus
  • 12 ml Ponthier limoenpuree
  • 24 ml arachideolie

Voor de koolsla met mango en avocado: 

  • 10 g mango
  • 12,5 witte kool
  • 2,5 g koriander
  • 7,5 g ui
  • 7 g wortelen
  • 20 g spicy guacamole
BEREIDING

Voor de kip: 

  • Blend de koriander met de knoflook en de chilipeper en meng met de rest van de ingrediënten. Wrijf de kippenreepjes in met de marinade en laat 6 u marineren. Bak de kippenreepjes en maak ze daarna aan met de Srirachesaus.

Voor de marinade: 

  • Meng alle ingrediënten van de marinade in een grote mengkom.

Voor de Srirachasaus: 

  • Rasp de zeste van een halve limoen en pers het sap van de limoen.
  • Meng de mayonaise, het limoensap, de limoenzeste, de Sriracha en de witte suiker in een kom en voeg er wat peper en zout aan toe.

Voor de koolsla met mango en avocado:

  • Snij de mango en voeg de groene kool toe.
  • Voeg er daarna ook de koriander, de wortel en de rode ui aan toe.
  • Werk af met verse koriander en avocado.
recipe