{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Traag gegaarde fazant, zwarte look, chips van selder/aardappelen, vinaigrette op basis van soja

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de Vie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 2 op lage temperatuur gegaarde fazantfilets 
  • zwarte look · druivenpitolie 
  • 1/4de knolselder
  • enkele vastkokende aardappelen 
  • bruine fond van fazantenkarkas 
  • sojasaus 
  • natuurazijn (gastrique)
  • pompoenpitolie of druivenpitolie 
  • garnituur van seizoensbloemen
  • tahooncress
BEREIDING
  • Snij de selder heel fijn, pocheer en dehydrateer de groente in de oven gedurende 3 tot 4 uur, besprenkel met poedersuiker en zet opzij in de dehydrator.
  • Maak chips van aardappelen waarvan je de schil vluchtig hebt schoongewreven en zet opzij. Maak een mayonnaise van zwarte look met druivenpitolie, sojasaus, bruine fond van fazant. Let op met het zout.
  • Voor de vinaigrette meng je de bruine fond van fazant, sojasaus, natuurazijn (gastrique) en facultatief wat azijn van Spaanse peper. 
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de Vie
Chaussée De Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Zeven jaar geleden opende Olivier Massart met zijn partner Fabienne het restaurant Ô de Vie. De Luikenaar is een van de meest vernieuwende chefs in de regio. Een hedendaagse, sobere keuken met een focus op de smaken en respect voor de producten.

Gerelateerd