{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Vegi bowl met tofu

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Rijst (voor 1 portie)

  • 15 g sushi rijst (Horeca Select)
  • 8 g kleverige bruine rijst
  • 8 g gerstvlokken
  • 6 g zwarte rijst

Tofu (voor 1 portie)

  • 80 g tofu

Algenmix (voor 1 portie)

  • 1 g algenmix
  • 0,5 g furikake 
  • Enkele druppels sesamolie
  • Enkele druppels limoensap

Koreaanse dressing (voor 13 porties)

  • ½ teen knoflook
  • 6 g gemberwortel
  • 10 g Koreaans peperpoeder
  • 2 g agavesiroop
  • 2 g Himalayazout (METRO Chef)
  • 30 g rijstazijn
  • 10 g sesamolie
  • 75 g koudgeperste zonnebloemolie (METRO Chef)

Afwerking(voor 1 portie)

  • Verse koriander
  • Fijngesneden lenteui
  • Geraspte limoen
  • Stukjes noriblad
  • Rode biet
BEREIDING

Rijst (voor 1 portie)

Meng alle ingrediënten door elkaar en spoel deze enkele keren af. Week de rijst ca. 3u in 40 ml water. Kook de rijst 20 minuten met deksel (2x omscheppen).

Tofu (voor 1 portie)

Snij de tofu in dobbelstenen en brand ze af.

Algenmix (voor 1 portie)

Week de algen in weinig water om smaakverlies te vermijden. Maak de algen aan met sesamolie, furikake en wat limoensap.

Koreaanse dressing (voor 13 porties)

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de zonnebloemolie, in de blender en laat deze een minuutje draaien. Schenk dan langzaam de olie erbij.

recipe