{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Verse geitenkaas, vijgengel, bosbes, granaatappel, broodkrul en truffel

Alessandro Ciriello
Alessandro Ciriello • L'Horizon
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • verse geitenkaas
  • room 40 % 
  • 10 g garam masala
  • 10 g suiker
  • 5 g honing
  • zout
  • bosbespoeder
  • 12 vijgen
  • agar agar
  • 2 blaadjes gelatine
  • granaatappel
  • broodkrul
  • truffel
  • pistache
BEREIDING
  • Mix de geitenkaas met de room, garam masala, suiker, honing en grof zout.
  • Let op dat je de mixer niet te lang laat draaien. Alles hangt af van hoe groot je stuk geitenkaas is. Stop wanneer je een gladde room hebt.
  • Vijgenjam: konfijt de vijgen met suiker, blus met een scheut water en voeg 5 g agar agar en 2 gelatineblaadjes toe. Laat het geheel opstijven in een kom en mix voldoende om het in een buisje te krijgen.
  • Snijd het brood in sneetjes en verwarm 5 min in de oven op 180 °C.
  • Maak de granaatappel schoon.
  • Dresseren: maak enkele stippen met de geitenkaas, bestrooi met de granaatappel, truffelschilfers, het poeder van blauwbessen, enkele schijfjes gedeshydrateerde vijgen en enkele drupjes vijgenjam.
recipe
Alessandro Ciriello

Alessandro Ciriello

L'Horizon
Rue du Moulin, 1325 Chaumont-Gistoux
T: 010 22 75 65

Net als vele andere chefs, van Jean-Philippe Watteyne tot Alexandre Dionisio, werd Alessandro Ciriello bekend dankzij de televisie, meer bepaald dankzij het programma Objectif Top Chef. Maar net als andere tv-sterren dankt hij zijn vooraanstaande positie binnen de Belgische culinaire wereld in de eerste plaats aan zijn talent en creativiteit. Zijn restaurant L’Horizon, dat hij anderhalf jaar geleden opende in een bochtig veldweggetje op enkele kilometers van Brussel, is een van de mooiste revelaties van de laatste jaren. Een voorbeeldige mix van moderniteit en gezelligheid.

Gerelateerd