{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Vijgengelei, braambes, aalbes, spongecake met framboos, wilde aardbei, vijg en sorbet

Alessandro Ciriello
Alessandro Ciriello • L'Horizon
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 12 vijgen 
  • 6 x gelatine 
  • tuinbloemen 
  • braambessen 
  • aalbessen
  • frambozen (+ 20 g Boiron frambozenpuree) · 
  • 75 g bloem 
  • 25 g boter
  • wilde aardbeien 
  • suiker 
  • water
  • Boiron vijgenpuree
  •  gepofte rijst
BEREIDING
  • De vijgenjam: kook de vijgen met een snuifje suiker, blus met water en gelatine (6 blaadjes die je vooraf in koud water hebt laten weken) en voeg de tuinbloemen toe voor een fleurige toets.
  • Sponge cake: mix 1 2 3 4 en zeef, verwerk tot een espuma en laat gedurende 30 seconden in een glas in de microgolfoven koken.
  • Dresseren: snijd zorgvuldig het fruit, voeg enkele drupjes vijgenjam toe, de sponge cake, gepofte rijst en een quenelle vijgenijs.
recipe
Alessandro Ciriello

Alessandro Ciriello

L'Horizon
Rue du Moulin, 1325 Chaumont-Gistoux
T: 010 22 75 65

Net als vele andere chefs, van Jean-Philippe Watteyne tot Alexandre Dionisio, werd Alessandro Ciriello bekend dankzij de televisie, meer bepaald dankzij het programma Objectif Top Chef. Maar net als andere tv-sterren dankt hij zijn vooraanstaande positie binnen de Belgische culinaire wereld in de eerste plaats aan zijn talent en creativiteit. Zijn restaurant L’Horizon, dat hij anderhalf jaar geleden opende in een bochtig veldweggetje op enkele kilometers van Brussel, is een van de mooiste revelaties van de laatste jaren. Een voorbeeldige mix van moderniteit en gezelligheid.

Gerelateerd