{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Waffle taco met zalm, avocado en rode ui

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 1 wafel
  • 80 g zalmhaasje
  • 20 g spicy guacamole

Voor de dragon-dillemayonaise (voor 200 g): 

  • 180 g mayonaise
  • 10 g dragon
  • 10 g dille

Voor de gemarineerde rode ui (voor 200 g): 

  • 100 g rode ui
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 50 ml witte wijn
  • 10 g korianderkorrels

Voor de mierikswortelgel (voor 125 g): 

  • 100 ml melk
  • 15 g geraspte mierikswortel
  • 1 g kappa
  • 10 ml limoensap

Voor de koolsla met yoghurt-dragonsaus (voor 400 g): 

  • 35 g yoghurt
  • 35 g mayonaise
  • 30 ml dragonazijn
  • 10 g verse dragon
  • 5 g komijnzaad
  • 300 g witte kool
BEREIDING

Voor de zalm: 

  • Maak een pekelbad voor de zalm: laat het water samen met het zout even koken en daarna afkoelen. Pekel de zalm 20 minuten in het pekelbad, spoel hem daarna onder koud water en droog hem zorgvuldig af. Trek de zalm vacuüm en stoom hem 35 à 40 minuten op 50°C. Koel hem daarna in een ijsbad. Maak de zalm aan met de dragon-dillemayonaise.

Voor de dragon-dillemayonaise: 

  • Meng alle ingrediënten.

Voor de gemarineerde rode ui: 

  • Meng alle ingrediënten in een bakje, impregneer de rode ui tweemaal met de vacuümmachine. Impregneren = snel marineren door vacuüm te trekken, de ingrediënten nemen dan de marinade beter en sneller op.

Voor de mierikswortelgel: 

  • Kook de room even op met de kappa. Voeg de mierikswortel toe en kruid af.  Laat de crème opstijven en draai ze daarna fijn tot een gel.

Koolsla met yoghurt-dragonsaus: 

  • Roer de yoghurtmayonaise met de azijn glad en voeg de versneden dragon toe. Roer het karwijzaad door de dressing en maak de kool aan met de dressing en wat peper en zout.
recipe