{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Wagyu ‘tartaar’ gillardeau, limoen, soja

Bart Desmidt
Bart Desmidt • Bartholomeus
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • Gillardeau-oester
  • sojasaus
  • wasabi
  • komkommer
  • droogijs van limoen
  • tartaar van Wagyu
  • karamel
BEREIDING
  • Verwijder de oester uit zijn schelp en schik hem op een diep bord.
  • Besprenkel met sojasaus, wasabi en duxelle van komkommer.
  • Bedek met droogijs van limoen en het water van de oester.
  • Injecteer de wagyutartaar met een puntzeef in de bol van zure karamel.
  • Plaats de bol op het droogijs. 
recipe
Bart Desmidt

Bart Desmidt

Bartholomeus
Zeedijk 267, 8301 Heist aan Zee
T: 0032 50 51 75 76

Bart Desmidt laat zich niet leiden door trends en hypes. Al meer dan twintig jaar volgt hij steevast zijn eigen culinaire koers. Als kleinzoon van een visser blijft hij trouw aan zijn West-Vlaamse roots, zonder zich echter tot vis te beperken. Met het grootste respect voor de producten die hij gebruikt, combineert Jan op meesterlijk wijze land en zee in zijn menu. En met dezelfde passie verzorgt zijn echtgenote Sandra de zaaldienst. Het authentieke koppel vult elkaar perfect aan in hun tweesterrenrestaurant Bartholomeus op de zeedijk van Knokke.

Gerelateerd