{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Wilde paddenstoelen, butternut en ui

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 2 kg ui, geschild en fijngesneden
  • 2 takken tijm
  • 2 takken oregano
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 tak rozemarijn
  • uienjus
  • verjus
  • zout
  • Butternut pompoen
  • witte balsamico azijn
  • wilde paddestoelen, schoongemaakt
  • sjalot
  • boter

Voor de crackers:

  • 100g zachte boter
  • 225g boekweitbloem
  • 3g zout
  • 240g mosterd
  • 50g hazelnootpoeder
  • 60g palatinose
BEREIDING
  • Gaar de uien met de kruiden 2 uur op 95°C. Mix ze kort en laat uitlekken.
  • Breng het uitgelekte vocht op smaak met de verjus en wat zout. Maak de jus warm.
  • Rooster de butternut in de oven tot die gaar is. Haal het vruchtvlees er uit.
  • Breng dit op smaak met wat neutrale olie, witte balsamico azijn en zout.
  • Brand de quenelles af net voor het doorgeven.
  • Snij de paddestoelen in mooie repen. Bak ze in een pan met wat sjalot en de boter. Breng op smaak met zout.

Voor de crackers:

  • Meng 100g zachte boter, 225g boekweitbloem, 3g zout, 240g mosterd, 50g hazelnootpoeder en 60g palatinose tot een smeuiig deeg. Strijk dit uit op een bakmat en bak krokant op 160°C.

Afwerking:

  • Leg eerst de butternut op het bord, schik er de paddestoelen op, dan de crackers en werk af met de uienjus en wat oxalis.

 

recipe