{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Witloof, aardpeer, miso

Alexander Reniers
Alexander Reniers • Osteria Moretti
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 12 stuks mini witloof
  • 10 grote stronken witloof
  • 1 kg aardpeer
  • 3 lepels mayonaise
  • zwarte wintertruffel
  • 1 l melk
  • 150 g lichte piso pasta
  • 18 g dashipoeder
  • 100 g hazelnoot
  • 80 g boter
  • 5 g zout
  • 80 g panko
  • 50 g parmezaanse kaas
BEREIDING
  • Braisseer de mini witloofjes. Houd van de grote stronken enkele mooie blaadjes aan de kant om later mee af te werken, snijd de rest fijn, bak aan in boter en laat deze rustig stoven. Breng op smaak met peper, zout en een beetje suiker.
  • Schil de aardperen. Kook de helft ervan in een bouillon en draai tot een gladde crème. De andere helft in fijne stukken snijden en laten garen in de melk. Zeef het geheel, laat de melk met aardpeersmaak inkoken en breng op smaak met de miso en dashi poeder.
  • Frituur enkele schijfjes aardpeer op 150 graden. Snijd 1 aardpeer in lamelles en marineer zoetzuur. 
  • Meng voor de crumble de boter, hazelnoot, parmezaan, zout en panko en bak af op 140 graden tot ze mooi goudbruin en krokant is.
  • Meng de mayonaise met geraspte truffel tot ze lekker op smaak is.
  • Dresseer het geheel mooi en werk aan tafel af met de saus.
recipe
Alexander Reniers

Alexander Reniers

Osteria Moretti
Aldestraat 20, 3500 Hasselt
T: 0470 42 97 70

In hun thuisbasis Hasselt serveren Alexander Reniers en Tiana Moretti een kwaliteitsvolle bistronomische keuken met Italiaanse invloeden en een creatieve noot. Het cv van beide jonge partners leest als een trein: De Slagmolen en Hertog Jan voor Tiana, Hof van Cleve en Vrijmoed voor Alexander. Een solide basis dus die hun menu een gastronomisch karakter met perfect beheerste technieken geeft, maar zonder de toegankelijkheid en gezelligheid van hun mooie Osteria uit het oog te verliezen.

Gerelateerd