{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Witte asperge, varkenswang, coquille, peterselie 

Lode De Roover
Lode De Roover • Fleur de Lin
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Voor de asperges:

  • 12 asperges

Voor de varkenswang: 

  • 400 g varkenswang
  • 1 fles Rodenbach bier
  • 1 ui
  • 1 selderstengel
  • 1 wortel
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teentje look 
  • 1 l bruine fond
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout

Voor de coquilles:

  • 8 coquilles
  • peper en zout

Voor de aspergeroom:

  • 1 l aspergevocht
  • 1/2 kg aardappelen
  • 300 g room
  • 50 g boter
  • peper en zout

Voor de peterselie-olie

  • 500 g druivenpitolie
  • 1 bos peterselie
BEREIDING

Voor de asperges:

  • Maak de asperges schoon. Kook ze gaar in koud gezouten water. Wanneer gaar, spoelen onder koud stromend water.

Voor de varkenswang:

  • Maak de varkenswang schoon en kleur aan in boter.
  • Blus de pan met het Rodenbach bier.
  • Stoof ui, selder en wortel aan en voeg tijm, look en laurier toe, samen met de mosterd.
  • Voeg tot slot de bruine fond toe en laat sudderen op een zacht vuur.

Voor de coquilles:

  • Maak de coquilles schoon en bak deze in de grilpan en kruid af.

Voor de aspergeroom:

  • Aardappel opzetten in aspergevocht en erna samen afdraaien in thermomix, room aan toevoegen en boter.
  • Zeven en afkruiden met peper en zout.
  • Afwerking op het bord met gedroogde cepespoeder.

Voor de peterselie-olie:

  • Druivenpitolie in thermomix afdraaien met peterselie.
recipe
Lode De Roover

Lode De Roover

Fleur de Lin
Lokerenbaan 100, 9240 Zele
T: 052 / 44 45 00

In 2011 werd Lode De Roover verkozen tot ‘Eerste kok van België’ tijdens de prestigieuze meesterschapswedstrijd van de Club Prosper Montagné. Geen reden om stil te blijven zitten, want deze veeleisende chef in hart en nieren, afkomstig uit het Oostvlaamse Zele, behaalt opnieuw de hoogste top door in 2017 de Bocuse d’Or voor de Benelux in de wacht te slepen. Zijn eerlijke keuken die hij in zijn restaurant Fleur de Lin etaleert, is tegelijk innoverend maar ook verankerd in de grote Belgische gastronomische traditie. 

www.fleurdelin.be

Gerelateerd