{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Zalmfilet met puree en mosterdsaus

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 zalmfilets
  • 1 kg aardappelen
  • 100 g spinazie
  • 3 stengels selder
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g boter
  • 2,5 dl melk
  • 2 dl room
  • 2 dl visfumet
  • 30 ml olijfolie
  • 1 el mosterd
  • een halve citroen
  • 1 tuinkruidenblokje
  • peper en zout
  • nootmuskaat
BEREIDING

Hak de ui en de selder fijn. Laat de boter smelten in een kookpot en voeg de ui en de selder toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tijm en de laurier toe.
Giet de visfumet en de room erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
Werk de saus op met mosterd en citroensap.  

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water of in water met een tuinkruidenblokje. Was en droog de spinazie. Doe de melk samen met de boter in een pannetje en verwarm tot net onder het kookpunt. 
Pureer de aardappelen en meng dan de melk met de puree. Hak de spinazie grof en meng rauw met de puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

Kruid de zalmfilets met peper en zout. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de zalm eerst op de velkant. Draai de zalmfilets na 4 minuten, als het vel krokant gebakken is, om en laat ze nog 2 minuten verder bakken. 

recipe