{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Trend

Met METRO naar de Horeca Expo

Eind november strijkt de culinaire hoogmis Horeca Expo opnieuw neer in Gent. Hét culi-event waarop METRO uiteraard niet mag ontbreken. We ontvangen jullie dan ook, zoals ieder jaar, met veel plezier op onze METRO-stand. Daar laten we jullie kennismaken met ons assortiment en diensten en zoomen we in op de nieuwste horecatrends.

Van 19 tot en met 23 november vinden de jaarlijkse hoogdagen plaats voor horecaprofessionals en -liefhebbers. Net zoals de voorbije jaren tonen we je met trots het METRO-aanbod in onze versmarkt met toppers uit de vlees-, vis-, kaas- en groenten & fruitafdelingen. Ontdek ook welke aangepaste wijnen naadloos aansluiten bij de gerechten uit onze demokeuken.

KOM PROEVEN VAN DEZE UNIEKE CHEF-CREATIES

We laten ons opnieuw inspireren door een aantal grote Belgische chefs die ons laten meekijken in hun keuken. Dit jaar ontwikkelden Gilles Melchior van Melchior, Steven Dehaeze van Culinair en Laurence Haegeman van De Vijf Seizoenen de recepten. Die worden ter plekke door niemand minder dan Axel Colonna-Cesari van Centpourcent  bereid. Axel zelf bedacht ook de recepten die je kan proeven in onze nieuwe taco- en tartaarbar, één van de drie grote trends waarrond we dit jaar werken.

HORECA À LA 2018

We proberen ieder jaar opnieuw onze stand spannend te houden en in te spelen op de opkomende trends voor het volgende jaar. Zo zetten we deze editie de desserts in de spotlights en poten we een heuse servicewall neer, waarmee we jullie kennis laten maken met al onze mogelijke diensten. Ook onze non-food mag dit jaar niet ontbreken, want bij METRO vinden we een perfect uitgedachte aankleding even belangrijk als het eten zelf. We werken met een centraal eiland op onze stand, waar ultravers de toon voert. Vis en vlees krijgen elk één kant waar we de producten laten degusteren. Op de andere twee kanten van dit eiland verwerken we deze producten in twee trendy snacking concepten: taco’s en tartaar. En als jullie van al dat snacken dorst hebben gekregen, stellen we jullie graag één van onze wijnen voor, of heb je meer zin in een perfect uitgewerkte mocktail? Laat ons ook zeker weten wat je van onze vernieuwde stand vindt. We hebben het ontwerp helemaal omgegooid naar een hedendaags design en hopen je ook hiermee te inspireren voor jouw zaak.

DE DRIE GROTE TRENDS VOOR 2018
TREND 1 • TACO’S

De fast good kent een steeds groter wordend publiek, dat voor een snelle hap niet wil inboeten aan smaak, kwaliteit en versheid. Vandaar de opkomst van de gourmet burgers en de haute dogs. Daarnaast zijn nu de taco’s aan de beurt. De gevouwen maïstortilla’s worden opgevuld met verschillende verse producten. Je kan hiermee eindeloos variëren om uiteindelijk tot je eigen ‘signature taco’ te komen.

TREND 2 • DESSERTS

Patisserie tart alle verbeelding van het publiek, maar weinig chefs durven er zich aan te wagen. Voor de dessertkaart vallen velen terug op de aloude klassiekers, zoals een dame blanche, een moelleux of een kaasbordje. Wij nemen je mee op onze stand in de wereld van de patisserie en laten je zien dat, door middel van enkele simpele trucjes en convenience oplossingen, het allesbehalve moeilijk is om een prachtig dessert te brengen.

TREND 3 • CHARCUTERIE

Charcuterie en kazen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast het samenstellen van een mooie kaasplank, is ook de samenstelling van een mooi gebalanceerde charcuterieplank van essentieel belang. We tonen je welke charcuterie je bij ons in assortiment kan vinden, hoe het zit met de foodcost en hoe je deze onderling kan combineren tot een prachtig smakenpalet.

PRAKTISCH

DATUM: Van zondag 19 t.e.m. donderdag 23 november
OPENINGSUREN: Zondag t.e.m. woensdag van 10.30 u tot 19 u, donderdag van 10.30 u tot 17 u.
WAAR: Flanders Expo Gent, Maaltekouter 1, 9051 Gent, Hal 8, stand 8329
REGISTRATIE: Je bezoek aan Horeca Expo is alleen mogelijk via verplichte preregistratie met je persoonlijke toegangscode op www.horecaexpo.be. Neem hiervoor contact op met je METRO-winkel of vertrouwde klant

placeholder
placeholder
placeholder