{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Trend

Outdoor cooking met arteflame

Gastronomie keert terug naar de natuur. Naar de openlucht. Die trend kwam aanwaaien uit het Hoge Noorden, waar Magnus Nilsson het natuurkoken op de spits drijft. Maar er kondigt zich alweer een nieuwe stap aan. Waarom zouden we niet gewoon naar buiten stappen en daar koken?

EEN WERELD VAN MOGELIJKHEDEN

Al de verschillende methodes van outdoor cooking zijn op geen enkele manier te vergelijken met een gesloten keuken. Eerst en vooral is er de interactiviteit, die bijzonder in de smaak valt bij evenementen waarvoor een beroep wordt gedaan op een traiteur. Maar ook technisch gezien is het een wereld van verschil, aangezien op veel hogere temperaturen kan worden gekookt en er door de natuurlijke ventilatie veel gemakkelijker dan binnen met rook kan worden gewerkt.

Bij outdoor cooking kun je probleemloos de chique, exclusieve toer opgaan, met winterbarbecues en cocktails, maar ook een eerder lossere sfeer van een elegante beach party met gegrilde zeevruchten behoort tot de mogelijkheden. Of je creëert de sfeer van een geïmproviseerde foodmarket of gezellig buitencafé. Allemaal thema’s die overal bij passen of gemakkelijk aan de stijl en het concept van jouw restaurant kunnen worden aangepast.

HET VREUGDEVUUR VAN ARTEFLAME

Al die outdoorcookingaspecten vinden hun synthese in de grills van Arteflame. Die combineren de veelzijdigheid van een plancha of teppanyaki met de kracht van een barbecue en de gezelligheid van een echt houtvuur. En ze zien er bovendien ook nog eens ontzettend mooi uit.

Ze stammen uit Ohio, de bakermat van de Amerikaanse staalindustrie, en zijn gemaakt van cortenstaal. Dat is een legering met een natuurlijk soort patina en een opgewekte corrosielaag. Het resultaat is een barbecue  die bijzonder goed bestand is tegen de weersomstandigheden en met zijn roestbruine tinten prachtig is om te zien. Boven op de voet ligt een grote ronde plaat die wordt verhit door het verbranden van hout of houtskool in het midden.

Het visuele effect is schitterend. Je kunt de vlam in het midden van de Arteflame vrijelijk laten opflakkeren en langs de randen koken, of je legt er een rooster over om recht boven het vuur te grillen. Het kleinste model past perfect op een tafel of kan gebruikt worden als sfeervuurtje.

De grotere modellen lenen zich uitstekend voor het bereiden van groenten, vis en vlees. De temperatuur varieert naargelang de afstand van het midden. Elegant, praktisch, veelzijdig, gemakkelijk te verplaatsen en onderhoudsvriendelijk... De Arteflamebarbecues hebben het allemaal.