{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Beurs van het grote weerzien

Editie 2021 van Horeca Expo krijgt een bijzondere bijklank. Een van hoop en gedrevenheid om er nog harder voor te gaan, ondanks alle tegenwind. Ook METRO zal erbij zijn, en dit jaar zijn we extra gemotiveerd om jullie de allerbeste service en producten aan te bieden. We zien jullie dus allemaal graag van 21 tot 25 november voor vijf intense, boeiende dagen.

Wat een plezier dat we elkaar eindelijk opnieuw mogen ontmoeten en dan nog tijdens een groots evenement waarin onze geliefde horecasector centraal staat. Om ons weerzien in stijl te vieren, is METRO dit jaar aanwezig met een nog grotere stand van bijna 500 m2, waar dit jaar alles in het teken staat van ultraverse producten. Uiteraard is een hoofdrol weggelegd voor vlees, vis en groenten & fruit, en voor onze eigen huismerken die steeds kwaliteitsvoller worden en beter afgestemd zijn op jullie reële behoeften. Zo stellen we je graag alle troeven voor van Metro Premium met zijn exclusieve luxeproducten die een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit zijn, en van Metro Chef met zijn kwaliteitsassortiment dat speciaal werd uitgewerkt om in te spelen op de hoge eisen van horecaprofessionals.

Je ontdekt op onze stand ook alle nieuwigheden van onze digitale diensten. Facturatie, website, reserveringstool, virtueel zaalplan... Met METRO stap je met een gerust hart het digitale tijdperk binnen en dat tegen een betaalbare prijs en in alle eenvoud. Onze collega’s van het digitale team staan klaar om je alle mogelijkheden uit de doeken te doen en samen de oplossing te vinden die het best aansluit bij de behoeften van jouw zaak. Ook aan onze delivery wordt de laatste tijd hard gewerkt, dus afspraak op onze stand om er alles te weten te komen over de voordelen en laatste nieuwe verbeteringen ervan. 

Op jullie gezondheid!

Maar wie blij weerzien zegt, zegt uiteraard ook gezelligheid en culinair genieten. Axel Colonna-Cesari, de sterrenchef van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne- Waver, stelde speciaal voor de gelegenheid een feestmenu samen met daarin de hoogtepunten van de voorbije edities van Horeca Expo. Een panini Katsu Sando die meesurft op de Japanse trend, een puree met karnemelk als vette knipoog naar de keuken van onze grootouders, een originele wafel met zalm, een veggiewafel en een verrassende taco met karamelappels die het midden houdt tussen jeugdherinneringen en Mexicaanse onstuimigheid. Voor ieder wat wils dus. Maar dorst zullen we ongetwijfeld ook krijgen, en daarvoor zijn er onze sommeliers en barmannen. Een selectie uit onze kelders neemt je mee op reis naar zonovergoten oorden. Tenzij je natuurlijk liever wegdroomt bij een lekkere cocktail of mocktail volgens de laatste nieuwe mixtrends.  

Axel Colonna-Cesari stelde speciaal voor de gelegenheid een feestmenu samen. 

Als kers op de taart is er ook een unieke stand die helemaal in het teken staat van Yama Food en waar je uitgebreid kunt kennismaken met deze steeds populairder wordende producten, waarvan echter nog niet iedereen de herkomst of het correcte gebruik kent. Hier kan je dus volop inspiratie opdoen om je eigen creativiteit in de keuken een nieuw elan te geven. Vandaag nog meer dan ooit is METRO de partner van je bedrijf én je succes. Want samen staan we sterker en bouwen we aan jouw succes van morgen. 

placeholder
placeholder
placeholder
Mis de finale niet! 

De Bocuse d’Or eist z'n plek in België opnieuw op. Na een ongewild maar onvermijdelijk forfait door covid moest editie 2021 van de Bocuse d'Or plaatsvinden zonder onze Belgische kandidaten (de overwinning ging naar de Franse chef-kok Davy Tissot), maar intussen maken we ons op voor een gooi naar een podiumplaats in de wereldfinale in 2023. Maar voor het zover is, wachten ons twee uitdagingen van formaat: de Europese finale in 2022 en vooral de Belgische finale op 21 november tijdens Horeca Expo.

De vijf chef-koks die aantreden, zijn:
  • Therance Dalpez, Le Chalet de la Forêt
  • Diego De Baets, Atelier D en Lunchbar Catch
  • Archibald de Prince, La Distillerie Bourglinster
  • Benjamin Fontaine, L’Inattendu
  • Sam Van Houcke, Maste

Zij nemen het tijdens een proef van iets meer dan vijf uur tegen elkaar op in twee originele thema's. Het eerste is een surf ‘n’ turf waarbij moet worden gewerkt met konijn en zeevruchten. Die combinatie van uitgesproken smaken zal ongetwijfeld het nodige culinaire vuurwerk en wellicht ook enkele verrassingen opleveren. Daarna gaan we de vegetarische toer op – de moderne menukaart kan nu eenmaal niet meer om vegetarische gerechten heen – met een groentegerecht.  

De winnaar van de Belgische finale wordt onze officiële Belgische kandidaat voor de Europese beker en, als hij het daar goed doet, voor de wereldfinale. Hij zal zich samen met zijn team kunnen voorbereiden op die uitdagingen van formaat in het gloednieuwe trainingscenter van de Bocuse d’Or Belgium. Daarbij wordt hij bijgestaan door drie prestigieuze coaches: tweesterrenchefs Nick Bril van The Jane in Antwerpen en David Martin van La Paix in Brussel en ex-wereldfinalist (8e plaats in 2019) Lode De Roover van Fleur de Lin in Zele. 

Praktisch 
  • Van 21 t.e.m. 25 november 2021 
  • Openingsuren: van zondag tot woensdag van 10u30 tot 18u, donderdag van 10u30 tot 17u
  • Flanders Expo in Gent, hal 8, stand 8329