{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Bezoek METRO en ontdek de allernieuwste trends uit de horecasector

Horeca Expo staat voor ontdekkingen en verrassingen. Editie 2018 vormt daarop geen uitzondering, en METRO geeft daarbij het goede voorbeeld op een stand die je gewoon moet gezien hebben.

Wie graag de vinger aan de pols houdt op het vlak van de allernieuwste keukentrends, moet langskomen op de stand van METRO op Horeca Expo. Het programma dit jaar wordt explosief, met verschillende demonstratiekeukens rond thema’s als comfortfood, snackbar, desserts en zelfs ontbijt. Ultraverse producten en duurzaamheid staan daarbij in de schijnwerpers, met name op het vlak van vlees en vis, en er worden praktische demonstraties gegeven van de ‘zero waste-aanpak’. Tijdens de vakbeurs nemen we de gelegenheid om onze eigen merken METRO Chef en METRO Professional en al hun troeven voor te stellen. Afspraak in Flanders Expo Gent van 18 tot 22 november!

Zero waste

Ethisch, verantwoord, duurzaam. Allemaal elementen die steeds belangrijker worden in onze keuken. Heel wat chef-koks willen hun ecologische voetafdruk wel verkleinen, maar weten niet goed hoe. Op de stand van METRO komen twee chefs, Yvan Janssens en Elliott Van de Velde van Little Chef én het uithangbord van onze nieuwe branding, concrete en praktische voorbeelden geven van een zero waste-keuken. De chefs werken met de waste die wordt gegenereerd in de keukens van Axel Colonna-Cesari en zetten die om in bruikbare producten. Daarbij leggen ze uit aan de bezoekers welke methodes ze hanteren.

Feelgood-koken

Klanten verwachten lekkere producten, met een voorkeur voor comfortfood, een lichte neiging tot klassiekers en steeds een duidelijk creatieve inslag. Wij laten de novemberkilte niet aan ons hart komen en bereiden in onze demonstratiekeuken twee gerechten die perfect bij dit seizoen en de huidige trends passen: lekkere varkenswangen, waarvan de rijke smaak wordt genuanceerd door de zurige toetsen van rode biet en een yoghurtkarnemelkdressing, en een al even rijkelijke ossenstaart in combinatie met gamba en de intense smaken van schorseneren en koffie.

Twee mooie recepten die putten uit het klassieke repertorium en vergeten ingrediënten weer onder de aandacht brengen. Daarbij tonen we het enorme creatieve potentieel van traditierijk comfortfood. En dat is ongetwijfeld een van de belangrijkste trends van de komende maanden. Beide recepten werden ontwikkeld door Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent. De chef zal zelf ook 5 dagen aanwezig zijn op de METRO-stand waar hij de gerechten live zal klaarmaken.

Snacks, nieuwe trends

Naast de demokeuken, hebben we op onze stand ook 2 trendkeukens waar we iets simpelere gerechten degusteren. Hiermee willen we inspiratie bieden aan allerhande foodtruckconcepten. Aanvankelijk was variatie daarin ver te zoeken, maar intussen heeft de trend ook zijn weg gevonden naar de betere restaurants, als sharingformule of amuse-bouche. De snack van nu moet ludiek zijn, elementen vertonen van exotische keukentradities zonder daarbij terug te grijpen naar clichés, toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen en tegelijk lekker en origineel uit de hoek komen.

METRO speelt in op deze trend met twee okonomiyaki’s (een Japanse kruising tussen een pannenkoek, tortilla en pizza). Iedereen kan hiermee aan de slag, van foodtruck, tot traiteurs en restaurants. Het gerecht heeft een lage foodcost en kan zeer snel worden bereid. Ze worden geflankeerd door twee bowlgerechten met Aziatische en Pacifische inslag aan de andere kant van het centrale eiland. De eerste bestaat uit gemarineerde zalm en de tweede is een vegetarische bowl.

Flitsen van genialiteit

Soesjesdeeg is weer hot in de patisseriewereld. Het vormt de basis voor tal van tijdloze recepten, gaande van de sainthonorétaart over Paris-Brest tot profiteroles, maar dé bekendste toepassing is toch de eclair. Daarbij zijn de mogelijkheden eindeloos, zowel wat smaken als kleuren betreft, en geen enkel gebak slaat zo succesvol de brug tussen verfijning en ongegeneerd smullen. De eclair misstaat zeker niet op de dessertenkar na een gastronomische maaltijd, maar past ook perfect als extraatje bij de koffie, bij een high tea of gewoon uit het vuistje om een hongertje te stillen.

Willem Verlooy, een van de hipste jonge patissiers van het moment in België, levert een heerlijk staaltje af dat bol staat van de elegantie: ruby, pistachio, breakfast en intense, een schitterende waaier aan smaken en kleuren in een onweerstaanbaar kwartet. De ruby eclair is opgebouwd rond de nieuwe ruby chocolade van Callebaut. Ook deze nieuwe smaak is te vinden bij onze METRO stand.

Ethisch aan tafel

Onze stand zou uiteraard niet volledig zijn zonder het non-foodgamma van METRO Professional met ethische en praktische maar ook duurzame oplossingen. Zo worden alle gerechten op onze stand opgediend op biologisch afbreekbaar servies uit het METRO-assortiment.