{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Bocuse d'Or: Een achtste plaats voor België

Tijdens het wereldkampioenschap koken ofwel de finale van de Bocuse d’Or in Lyon is België knap achtste geworden op 24 deelnemers. De Scandinavische landen gingen lopen met de medailles. De laatste maanden was het Belgische team fulltime bezig met de voorbereidingen voor deze culinaire olympische spelen.

Noord-europa op het podium

Denemarken met Chef Kenneth Toft- Hansen, Zweden en Noorwegen kregen respectievelijk de gouden, zilveren en bronzen medaille. De Scandinavische landen konden de jury het meest bekoren met hun gerechten op basis van kalfsvlees en een chartreuse met schaaldieren.

De gustibus non est disputandum

Het Belgische team, die al bezig was met de voorbereidingen sinds maart 2017, had ergens gehoopt een plaatsje binnen de top 5 te behalen, maar is zeker niet ontevreden, aldus de 35-jarige chef Lode De Roover van Fleur de Lin die vorig jaar ook op de cover van Chef magazine prijkte: “We kunnen terecht trots zijn op deze achtste plaats en ik denk ook dat we de afgelopen twee jaar een enorme vooruitgang geboekt hebben. Ik denk dat de Scandinaven komende jaren de hete adem van de Belgische chefs zullen voelen. Daarnaast is koken ook een kwestie van smaak, letterlijk en figuurlijk. Sommige chefs verkiezen bijvoorbeeld een stukje vlees dat rosé gebakken is, terwijl Aziatische chefs dan weer een voorkeur hebben voor een product dat goed doorbakken is.”

Eerbetoon

De keuze van de gerechten was niet willekeurig, maar een eerbetoon aan wijlen Paul Bocuse, de oprichter van de gelijknamige wedstrijd, en ook Joël Robuchon, de eerste én laatste erevoorzitter van de wedstrijd. Deze laatste, in ‘89 verkozen tot ‘Chef van de eeuw’, overleed vorig jaar in augustus. Ook tijdens de awardceremonie werd beide chefs uitgebreid herdacht.

detail image detail image detail image