{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Champagne voor Viki Geunes!

België is een driesterrenchef rijker. Het nieuws verraste iedereen en meteen was de blik van alle foodies op Antwerpen gericht. METRO wilde deze bekroning op gepaste wijze vieren en nodigde de gelukkige Viki Geunes uit in de METROwinkel Antwerpen Noord om hem een passend cadeau te overhandigen. 

Het hele team tekent present. De coronaregels worden uiteraard strikt gevolgd, maar achter de mondmaskers schuilt een brede glimlach. Viki Geunes is al sinds jaar en dag klant bij METRO maar hem op deze manier mogen ontvangen en feliciteren is uniek. In het midden van het ontvangstcomité staan Patrick De Clercq, Regional Manager Antwerpen, en Koen De Mesmaecker, Floor Manager, met een prachtige magnumfles Bollinger millésime 1990. Een koninklijke fles voor dit gekroonde hoofd. “We zijn uiteraard vereerd dat Viki tijd heeft vrijgemaakt om bij ons langs te komen ondanks zijn drukke schema en de vele uitnodigingen die hij krijgt”, benadrukt Patrick De Clercq. Viki Geunes: “In mijn keuken staat de relatie met het product centraal. Ik wil elk product zo integer mogelijk gebruiken. Het moet herkenbaar zijn op het bord, zonder onnodige complexiteit en zonder zwaar te zijn. Lichtheid, zowel in de manier waarop het ingrediënt wordt verwerkt als in de cuisson, is van fundamenteel belang. Je moet je product serieus nemen. Daarom is de samenwerking met METRO ook altijd logisch geweest voor mij. METRO staat bovendien open voor een dialoog, een wisselwerking tussen klant en leverancier waarbij iedereen kan blijven groeien.” 

“We zijn uitgegroeid tot een familiebedrijf en dat heeft voor mij een nieuw soort gemoedsrust meegebracht. Ik voel me meer in evenwicht en geniet met volle teugen van mijn vak.”

Viki Geunes •  Zilte

De crème de la crème 

Sinds de eerste editie van de Michelingids in België in 1959 mochten slechts zeven chefs een derde ster in ontvangst nemen. Na Pierre Wynants, Pierre Romeijer, Jean-Pierre Bruneau, Geert Van Hecke, Peter Goossens en Gert De Mangeleer treedt nu dus ook Viki Geunes toe tot dit uiterst selecte clubje. Wereldwijd zijn er maar 129 chefs die deze prestigieuze titel dragen. Ook bevestigt Antwerpen hiermee dat zijn culinaire scene springlevend is, met als boegbeeld een vrolijke veertiger die zich omringt met een al even dynamisch team. In Zilte speelt familie een belangrijke rol: Viviane Plaquet, de vrouw van Viki, staat al sinds het begin – toen het restaurant nog in Mol gelegen was – in de zaal, Gitte Geunes, de dochter, is verantwoordelijk voor de communicatie en social media, en Aaron Moeraert, de schoonzoon, is een topsommelier. 

Viki en de zijnen 

“We zijn uitgegroeid tot een familiebedrijf en dat heeft voor mij een nieuw soort gemoedsrust meegebracht. Ik voel me meer in evenwicht en geniet met volle teugen van mijn vak. Ik denk dat je dat ook voelt in mijn keuken en mijn gerechten, en dat is vast ook de inspecteurs van Michelin niet ontgaan. Als chef-kok is deze derde ster het mooiste moment van mijn leven. Als mens was mijn eerste ster een hoogtepunt, want die heb ik gekregen op de verjaardag van mijn moeder, in 2004. Bij ons thuis was de zondagse maaltijd steevast een bevoorrecht moment. Een mooi gedekte tafel, geen topgastronomie maar een authentieke gezelligheid en een gevoel van samenhorigheid die een diepe indruk op mij hebben nagelaten. Dat gevoel wil ik ook doorgeven aan mijn klanten, hun oprecht laten genieten van de mooie dingen in het leven. En dit familieconcept dat nu sterke wortels heeft, staat mooi in de sterren geschreven.”  

placeholder
placeholder
Een ongewone editie voor Michelin 

METRO is al jarenlang partner van de Michelingids en verzorgt elk jaar de logistiek van het galadiner. Maar ook Michelin ontsnapt niet aan COVID-19: het galadiner werd geannuleerd en de gids werd voorgesteld tijdens een virtueel event. Vincent Nolf, CEO van METRO Belgium, had wel het geluk dat hij in eigen persoon het plaatje met de drie sterren mocht overhandigen aan Viki Geunes, die duidelijk erg verrast was. Ook de andere laureaten ontvingen hun plaatje uit de hand van enkele METRO-medewerkers die ter plaatse kwamen. We hopen dat de volgende uitreiking in betere omstandigheden mag plaatsvinden en dat we allemaal samen kunnen genieten van wat onze job zo geweldig maakt: gezellig samenzijn. 

Zilte
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
www.zilte.be