{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

De magische mosselen van Martinell 

Vertrouwen, consistentie, kwaliteit… Dat is de basis van het langdurige partnerschap tussen brasserie Martinell in Limburg en mosselproducent Roem van Yerseke in het Nederlandse Zeeland, tot groot genoegen van de plaatselijke fijnproevers.

Al meer dan twintig jaar weten de Zonhovenaren maar al te goed waar ze moeten zijn voor de allerlekkerste mosselen: bij Martinell. De brasserie van Kris Swinnen en Liesbeth Corthouts heeft zich gespecialiseerd in de bereiding van het favoriete Belgische weekdier. De chef biedt de mosselen aan in verschillende klassieke bereidingen en in zijn eigen geheime bereiding ‘van het huis’. “Ik bereid ze met een zeer specifieke mix van kruiden en groenten die mijn handelsmerk blijft.”

Onberispelijke consistentie

Martinell heeft niet minder dan 200 couverts en dan is de hoeveelheid mosselen die de revue passeert natuurlijk indrukwekkend. In een weekend kan dit oplopen tot 15 zakken van 15 kilo. Als er dagelijks zoveel wordt bereid, is dat natuurlijk een garantie op absolute versheid. Het vereist ook een basisproduct van de hoogste kwaliteit. Kris Swinnen vertrouwt al 21 jaar op de expertise van het grote Zeeuwse bedrijf Roem van Yerseke. Hij benadrukt de consistentie van dit partnerschap: “Slechts één keer heb ik een probleem gehad met een levering. Ik bracht METRO, waar ik mijn producten koop, op de hoogte en kreeg meteen een telefoontje van Roem van Yerseke. Zij losten het probleem onmiddellijk op en uiterst professioneel. Hun mosselen zijn van absolute topklasse, zowel qua smaak als qua uiterlijk. Hierdoor kunnen wij service na service aan de hoge verwachtingen van onze klanten voldoen.”

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Een eerlijk gerecht

De Limburgse chef is een voorstander van het echte mosselseizoen en zweert bij mosselen uit de Oosterschelde, met een duidelijke voorkeur voor jumbo’s. “De jumbo heeft de ideale grootte voor mij”, benadrukt hij. “Het is een vlezige, volle mossel, maar ook niet té. Wij serveren altijd eenpansgerechten van 1 kilo tot 1,2 kilo, met veel groenten en vooral veel uien, die ik er bovenop leg. Onze klanten waarderen deze porties en de gulheid van de garnituur. Zelfs wanneer de prijzen stijgen, zoals dit jaar, houden wij dezelfde verhoudingen aan en veranderen wij nauwelijks onze . la carte-prijs. Dit zet soms de foodcost onder druk, maar we kunnen het ons niet veroorloven onze gasten teleur te stellen. Dit is ook waarom ik alleen mosselen aanbied in het mosselseizoen. Een mindere kwaliteit serveren zou geen goeie zaak zijn en het zou ons slechte publiciteit bezorgen.” 

De ster van de Schelde

Roem van Yerseke is een van de grote namen in het kweken van mosselen, schelp- en schaaldieren. In het waterparadijs van de Oosterschelde draagt het in 1942 opgerichte bedrijf waarden als authenticiteit en uitmuntendheid hoog in het vaandel. Dankzij hun vloot van 14 schepen en hun meer dan 2.000 hectare mossel- en oesterpercelen, kan Roem van Yerseke in alle omstandigheden aan de vraag voldoen, zonder ooit aan kwaliteit te moeten inboeten. De mosselen worden geoogst wanneer ze volgroeid zijn, ze zijn perfect vlezig en smaakvol, klaar om de meest veeleisende Belgische smulpapen te verwennen !

ZEELANDSROEM.NL