{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

De mocktail revolutie is in gang gezet

De vastberaden trend die al enkele jaren in de cocktailscene heerst, zet zich nog  steeds door: minder alcohol, meer smaak.  De Australiërs van Lyre gaan daarin zelfs  nog een stapje verder en brachten een gamma alcoholvrije spirits op de markt die ieders mond laat openvallen. Verbluffende smaken, authentieke aroma’s en even complexe als originele sensaties in  de mond. De perfecte ingrediënten voor waanzinnig  lekkere, elegante en indrukwekkende mocktails dus. Je vindt enkele voorbeelden op de METRO-stand op Horeca Expo: onze bartenders mixen voor jou in totaal vijf mocktails op basis van vijf alcoholvrije spirits van Lyre.

Italian Spritz

De onbetwiste Italiaanse  ster in vol ornaat, compleet  met knalrode kleur, zoete en bittere aroma’s van gekonfijte sinaasappel en discrete  kruidige toets. Een klassiek en zonovergoten aperitivo in een longdrinkglas.

Amaretti

Vuurwerk van marsepein, vanille, koekjes en bruine suiker, afgewerkt met toetsen van  perzik en gedroogde vruchten...  De Amaretti van Lyre is een  heerlijk drankje dat perfect op zijn plaats is in zoetzure mixen of als tegengewicht in een gerookte mocktail.

Dry London Spirit

We hebben het uiteraard over een  variant op een van de beroemdste Engelse spirits. Overheersende  smaak is de jeneverbes,  gevolgd door florale toetsen  van jasmijn en citrus – citroen  en sinaasappelschil. Uiteraard perfect met tonic en een schot in de roos in een virgin martini.

American Malt

Old fashioned, boulevardier en mint julep: alle grote klassiekers uit het zuiden van de Verenigde Staten zitten goed met deze ‘malt’ met bourbontoetsen. Een hint van karamel en hout, afgerond met een licht kruidige finale. America is great again… 

Dark Cane Spirit

De als piraat aangeklede papegaai op het etiket laat er geen twijfel over bestaan: we zijn op de Caraïben. De traditie  van de grote in vaten gerijpte rum op basis van melasse komt hier prachtig tot uiting. Heerlijk in een dark and stormy, canchanchara en mai tai!