{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

De ui in al zijn pracht

Weet jij wat de meest gegeten groente ter wereld is? De ui. In alle keukens wereldwijd vormt deze knol de basis voor tal van recepten, van de eenvoudigste tot de meest complexe. Het in Nederland gevestigde bedrijf Smits specialiseerde zich erin. Zero waste, versheid en gebruiksgemak: laten we een kijkje gaan nemen bij deze uienexperts.

Je wordt niet zomaar dé Europese referentie op het vlak van voorversneden uien. Jarenlange vakkennis, ervaring en innovatie maakten van Smits de onbetwiste expert die als geen ander de unieke voordelen van gebruiksklare ui weet te combineren met respect voor versheid, smaak en kwaliteit. Johan Otto, de huidige directeur van het in 1948 opgerichte familiebedrijf, licht toe waarom Smits zo succesvol is.

“Veel mensen denken dat een voorversneden ui niet vers kan zijn. Wij bewijzen het tegendeel. Op alle vlakken. Wij garanderen opperste versheid met een minimale houdbaarheidsdatum van 11 dagen maar ook een optimaal behoud van de smaak dankzij onze uienselectie. We werken daarvoor nauw samen met de telers die ons specifieke soorten leveren die zich goed lenen om versneden te worden. We werken volledig natuurlijk zonder enige vorm van bewaarmiddelen en leveren op-en-top natuurlijke en pure uien.”

placeholder
placeholder

Zero waste loont

Rode uien, gele uien, sjalot... In hun geheel gepeld, in rondjes of versnipperd... bij Smits vind je uien in al hun vormen en versnijdingswijzen. De ideale oplossing voor de personeelsproblemen waarmee heel wat horecazaken tegenwoordig af te rekenen krijgen, én volledig zero waste. Bij Smits gaan dagelijks 100 ton uien door de snijmachines en afval is daarbij uit den boze.

“Uien versnijden vergt heel wat vakkennis, zeker bij kleine soorten zoals de sjalot. Je hebt er personeel voor nodig met de juiste techniek om te vermijden dat de groente beschadigd raakt en vooral dat er te veel bij het afval belandt. Dat is voor ons heel belangrijk. Iedere ui is anders en vraagt om een andere versnijdingsmanier. De instelling van onze machines, hun kracht en hun besturing zijn tot in de kleinste details geregeld zodat ze zijn afgestemd op de bijzonderheden van de groente en er zo weinig mogelijk van verloren gaat. Uiteraard zonder in te boeten op kwaliteit. Reken daarbij nog de vereisten op het vlak van voedselveiligheid en je weet waarom onze uien zowel zero waste, vers, smaakvol en voordelig voor je foodcost zijn.”

De sterke punten van Smits
  • Tijd- en personeelswinst
  • Gebruiksgemak
  • Geen afval
  • Tot 11 dagen houdbaar
  • Absolute versheid
  • Versnijdingsregelmaat
  • Uien van de hoogste kwaliteit
  • Op-en-top natuurlijk, zonder additieven