{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

De voordelen van de elektronische factuur

Een vereenvoudigde boekhouding, een beter overzicht over je aankopen, een vlottere administratie én een vriendelijk gebaar voor de natuur: de elektronische factuur heeft niets dan voordelen. Deze dienst is beschikbaar voor alle METRO-klanten, zowel op computer als op smartphone.

METRO is resoluut de digitale weg ingeslagen, met onder meer DISH, de METRO-app en de website My Metro, maar ook met zijn digitale facturen. Wil je gebruikmaken van die dienst? Gebruik dan je My Metro-account – of maak er een aan als je er nog geen hebt – en geef je klantnummer en postcode in. Zodra je bent ingelogd, kun je meteen al je facturen sinds 1 december 2018 online bekijken.

“Dankzij myMETRO heb ik een duidelijk digitaal overzicht van al mijn METROfacturen. Ik kan ze raadplegen, downloaden en zelfs rechtstreeks doorsturen naar de boekhouder. Raakt een papieren factuur zoek, dan weet ik dat ik ze zonder problemen kan terugvinden in mijn account.

Peter Merken – Zaakvoerder/ sommelier van Brasserie Rongese in Hasselt

www.brasserierongese.com

Een duidelijk overzicht

De elektronische facturen zijn opgesteld in pdf-formaat, zodat je ze gemakkelijk kunt doorsturen naar je boekhouding of administratie. Je kunt ze zowel op de website als in de app bekijken. Met selectiecriteria kun je je zoekopdracht verfijnen: je kunt filteren op datum, artikelcode of productbeschrijving. Zo kun je bijvoorbeeld alle facturen opzoeken waarop ‘erwtjes’ of ‘boter’ staan. Op die manier heb je steeds een duidelijk overzicht van al je aankopen met die referenties. Heel handig om je bevoorrading te regelen, maar ook om je foodcost precies te berekenen.

Eenvoudiger en groener

De elektronische factuur is ook lief voor het milieu. Zo biedt METRO je de mogelijkheid om geen papieren facturen meer te ontvangen. Als je daarvoor kiest, krijg je na het afrekenen aan de kassa een e-mail met je factuur in pdf. Die verschijnt uiteraard ook in je overzicht, dat je op ieder moment via de website of in de app kunt raadplegen. Tegen eind dit jaar komt daar nog een extra optie bij, namelijk de mogelijkheid om per maand maar één enkele factuur te ontvangen. Je betaalt bij ieder bezoek aan de winkel, maar je aankopen worden gegroepeerd op één document op het einde van iedere maand. Zo spaar je uit op boekhoudkosten – die immers vaak worden berekend op basis van het aantal facturen.

www.metro.be/factures