{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Italiaanse vleeswaren, een reisje naar het zuiden

De Italianen hebben fijne vleeswaren verheven tot een echte kunst, waarbij ze de finesse van de verschillende stukken en de karaktervolle smaken combineren met een ongeziene elegantie. Onze experten laten ons genieten van alle subtiliteiten van de Italiaanse vleeswaren dankzij een zorgvuldig geselecteerd assortiment, waarvan je enkele pareltjes terugvindt bij METRO.

Van de uitlopers van de Alpen tot de zonnige kust van Puglia, het Italiaanse schiereiland is een paradijs voor wie houdt van charcuterie. De traditionele recepten worden van generatie op generatie doorgegeven, en telkens opnieuw wordt het geheim van de kruiding behoedzaam bewaard. De eigenschap die al die producenten gemeen hebben, is hun respect voor authenticiteit en voor hun regio. Het systeem van de beschermde oorsprongsbenamingen is overigens een van de best ontwikkelde van Europa: het label staat niet alleen garant voor de oorsprong maar ook voor de savoir-faire en de onevenaarbare kwaliteit van de ham, worst en salami.

Enkel het beste, niets anders

De smaak komt op de eerste plaats, maar daarnaast zijn ook de voedingswaarden van belang, en de mate waarin het product inspeelt op onze lokale markt en op de wensen van de klanten. Het resultaat is een uniek gamma dat je uitnodigt om deze lekkernijen ‘made in Italy’ in al hun glorie te ontdekken met de garantie van een constante kwaliteit.

Voor je traiteurbuffetten, aperitiefplanken, huisgemaakte antipasti of degustatieschotels ... voor elke creatie heb je een uitzonderlijk assortiment om uit te kiezen. Laten we ook niet uit het oog verliezen dat deze producten – die uiteraard perfect zijn op zichzelf – ook geweldige ingrediënten vormen voor meer uitgebreide recepten. Denk aan surf en turf, een contrast tussen zout en zoet, of als creatieve twist in een vleesgerecht.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Madeo Capocollo
Ga je mee op reis?

Bij METRO vind je producten die je meenemen naar alle Italiaanse regio’s, met onder andere een aantal magnifieke Toscaanse worsten – met rozemarijn, truffel, peperoncino en venkel – en verschillende al even fantastische salami’s. Je vindt er ook dé klassieker bij uitstek, guanciale, een vleesproduct gemaakt van varkenswang. Welke het basisingrediënt is voor de originele pasta carbonara, of nog een sublieme lardo di colonnata, dat exclusief wordt gemaakt in het gelijknamige dorp op basis van rugspek van varkens dat men laat rijpen in marmeren kisten.

We maken het rijtje af met mortadella met truffel, gekruide capocollo (een andere naam voor coppa), culatta – het hart van de ham, vergelijkbaar met een culatello maar met de zwoerd en het vet er nog aan – en de goddelijke bresaola della Valtellina bereid met de beste stukken van runderen die grazen in de Alpenvalleien. Last but not least hebben we uit de andere kant van Italië de ‘nduja calabrese, die zich onderscheidt door zijn uitgesproken kruiding. Deze smeerbare worst vat de vele mogelijkheden die de Italiaanse vleeswaren bieden perfect samen: even lekker op een eenvoudig stukje geroosterd brood als op een verrassende pizza, maar ook heerlijk als condiment bij een visgerecht of bij gegrild vlees.