{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

 Mascarpone, de crème de la crème 

We kennen het allemaal als het hoofdingrediënt van tiramisu, maar mascarpone heeft nog veel meer in zijn mars. Zowel in zoete als hartige gerechten zorgt deze beroemde Italiaanse kaas voor een extra smeuïge en romige toets. Samen met wat room wordt mascarpone een onweerstaanbaar bestanddeel voor tal van bereidingen, in voorgerechten, desserts en zelfs cocktails.

Het bijzonder uitgebreide gamma kook- en slagroom van Debic heeft er met de komst van de Room Plus Mascarpone een nieuwe telg bij. Het gebruiksklare mengsel met een perfecte verhouding tussen room en mascarpone (60-40) biedt talloze onweerstaanbare culinaire mogelijkheden én maakt het chef-koks een stuk gemakkelijker. De Italiaanse kaas uit Lombardije, die gemaakt wordt op basis van melkroom en citroensap, is door zijn zuurtegraad die de room kan doen schiften immers niet altijd eenvoudig om mee te werken. Maar dankzij het mengsel van Debic win je tijd en ben je keer op keer zeker van een stabiel, stevig en gelijkmatig resultaat.j

Debic Room Plus Mascarpone zorgt voor een rijke, intense smaak.

Als ambassadeur voor Debic laat de Italiaanse chef-kok Luca Montersino zijn talent spreken om het grote potentieel van deze nieuwe Room Plus Mascarpone te illustreren. Als patissier van opleiding kent deze intussen voltijdse kok als geen ander de troeven van mascarpone in zowel hartige als zoete gerechten. Hij werkt ermee in vleesgerechten, zoals een gerookte rundertartaar met quenelles van mascarpone en ansjovis, aardpeerchips en gefrituurd eigeel. Daarna verwerkt hij de mascarpone in een risotto met saffraan, parmezaanespuma en een demi-glace van boleten, of opnieuw samen met parmezaan maar dan in combinatie met kalfsvlees en zoetzure groenten.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Ongebreidelde creativiteit

Debic Room Plus Mascarpone zorgt voor een rijke, intense smaak. Gebruik het in vloeibare vorm, bijvoorbeeld voor vullingen, of opgeklopt voor wat extra luchtigheid en smeuïgheid in je creaties. Denk maar aan twee desserts die geen uitleg behoeven: een tiramisu à la minute, gevolgd door een mascarponemousse met gekaramelliseerde vijgen, gelei van passievrucht en balsamicoazijn. Als kers op de taart en om de veelzijdigheid van Room Plus Mascarpone nog eens extra in de verf te zetten is er nog een cocktail/dessert met ananas, kokosnoot en mascarpone. De fluweelzachte rijkdom van mascarpone blijft altijd heerlijk licht en leent zich dan ook perfect voor lekker lichte en tegelijk originele recepten. In mousses en espuma’s is het resultaat verbluffend; met een minimum aan voorbereiding is het resultaat ongezien gelijkmatig van kwaliteit. In vloeibare vorm krijg je telkens weer moeiteloos perfecte resultaten. 

Perfect beheerste foodcost, gebruiksgemak en steeds opnieuw een geslaagd resultaat: waar wacht je nog op om Room Plus Mascarpone ook eens uit te proberen voor jouw creaties, van amuse-bouches over hartige hoofdgerechten tot desserts?

Debic Room Plus Mascarpone 
  • Gebruiksklaar mengsel 
  • Stevigheid en constante kwaliteit
  • Heerlijke, fluweelzachte smaak
  • 40% mascarpone voor een exquise smaak
  • Gebruiksgemak, schift niet
  • Voor zowel zoete als hartige bereidingen