{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

METRO presenteert de 4de editie van de Culinary Innovators Awards

Op 6 mei vond de vierde editie van de Culinary Innovators Awards plaats in het betoverende kader van de Verbeke Foundation in Kemzeke. De prijzen, die worden uitgereikt door Gault & Millau en waarvan METRO een van de belangrijkste partners is, belonen zoals hun naam al doet vermoeden de voornaamste innovaties in de culinaire wereld. Een klein overzicht van dit event dat intussen is uitgegroeid tot een niet te missen afspraak voor al wie actief is in de Belgische horecasector.

De plastische kunsten staan meestal bovenaan op de affiche bij de Verbeke Foundation. Maar voor het vierde jaar op rij al maakten de grootmeesters van de schilder- en beeldhouwkunst voor een keer plaats voor andere hedendaagse kunstenaars, namelijk die van achter het fornuis. In aanwezigheid van de crème de la crème van de gastronomische wereld, waaronder ook tal van sterrenchefs, huldigden de awards opnieuw de culinaire creativiteit en verbeeldingskracht in negen categorieën uit alle domeinen van de horeca.

Al sinds het begin brengen de Culinary Innovators Awards steevast nieuwe trends en talenten voort. Het palmares van de eerdere edities spreekt boekdelen. We vinden er onder andere de North Sea Chefs terug, Jong Keukengeweld, R&D Foodrevolution, Tomorrowland, Hertog Jan, L’ Air du Temps en Butcher’s store van Luc de Laet. Maar de awards symboliseren ook en vooral de ongelooflijke dynamiek van de Belgische gastronomiewereld, niet alleen in de keuken maar ook als we kijken naar de ondernemingsgeest. Nog maar eens een bewijs dat in een restaurant of bij een evenement niets aan het toeval overgelaten mag worden en producten, marketing, ontwerp, digitale aanpak ... allemaal evenveel aandacht verdienen.

Allemaal elementen die in grote mate bijdragen tot het succes van deze nieuwe golf waarop ons land tegenwoordig surft en die van België een van de boeiendste culinaire landen ter wereld maken. En een van de innovatiefste uiteraard ook!

www.culinaryinnovators.com

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder