Schweppes, sprankelende magie
Gemakkelijke en mooi evenwichtige cocktails zijn voor horecaprofessionals een ideaal alternatief voor het klassieke aperitief. Als ze tenminste gemaakt zijn met goede producten, zeker als er premium mixer bij komt kijken. Ludwig Hartung, Brand Ambassador bij Schweppes, geeft ons een kleine demonstratie.
Het verhaal van Schweppes gaat terug tot in de 18de eeuw, maar die lange geschiedenis weerhoudt het beroemde drankenmerk er niet van om nu meer dan ooit in te zetten op innovatie. Dat zien we vooral in het gamma Selection, dat bedoeld is om allerhande cocktails en mocktails mee te maken. We vinden er enkele pareltjes als tonic pink pepper, tonic hibiscus en de jongste telg: tonic met pomelo en timutpeper, een bes uit Nepal met lichtzurige toetsen. Ludwig Hartung licht toe: “Al deze tonics hebben stuk voor stuk een subtiel aroma dat nooit de bovenhand neemt maar de tonic en dus ook de longdrink of de afgewerkte cocktail net dat ietsje meer geeft. Ze tillen de andere smaken naar een hoger niveau, zonder ze te maskeren. Net als alle Schweppes-varianten hebben ze een levendige en lang aanhoudende bruis. Je kan genieten tot de laatste slok van een Schweppes cocktail door de langhoudende bubbels.”
Cocktails: gewoon doen!
Als Schweppes-ambassadeur adviseert Ludwig bartenders en restauranthouders persoonlijk en helpt hij ze een aangepaste cocktailkaart uit te werken. “Cocktails hebben een mooie marge, maar in restaurants zijn ze vaak te moeilijk om te maken. Wij hebben specifieke, evenwichtige recepten uitgewerkt die leuk zijn en gemakkelijk te maken, op collinsbasis: een sap, een alcohol en een suiker, en dat aangelengd met een bruisend drankje. Het voordeel van die drankjes is dat ze heel eenvoudig te doseren zijn – anderhalf deel van ieder ingrediënt en vier delen bruis. Je hoeft geen professionele barman te zijn om ze te schenken. En je kunt ze van tevoren klaarmaken, in een batch, en je mix op het laatste moment aanlengen met premium mixer of gemberbier.”
Pink army





Bijpassende bubbels
Met hun originele en delicate smaken en verschillende kleuren geeft het Selectiongamma van Schweppes ieder glas dat ietsje meer, zowel in een gin & tonic als bij een ander soort cocktail. “Iedere premium mixer heeft zijn eigen smaakprofiel dat het goed doet bij een specifiek soort alcohol, afhankelijk van de creativiteit van wie het drankje maakt. En dat werkt even goed bij mocktails, door te variëren met fruitsappen of siroop. Met de drie recepten die we hier voorstellen, kunnen we ook perfect een mocktail maken door de alcohol weg te laten en het volume van de andere vloeibare ingrediënten te vergroten.” Een tijdloze moscow mule, met Schweppes Selection Ginger Beer in de hoofdrol, een verrassende, sprankelende pink army die wordt gedragen door de finesse van Schweppes Selection Hibiscus, en een nieuw drankje, de paloma, met de splinternieuwe Schweppes Selection Pomelo & Nepalese berry als centrale ingrediënt. In drie glazen neemt Ludwig Hartung ons mee op reis door een wereld van stijlvolle en eenvoudig te maken cocktails.
Nu is het aan jou!
Moscow mule
- Schweppes Selection
- Ginger Beer
- Limoensap
- Suikersiroop
- Vodka
Pink army
- Schweppes Selection
- Hibiscus
- Limoensap
- Gin
- Amandelsiroop
Paloma
- Schweppes Selection
- Pomelo & Nepalese berry
- Citroensap
- Agavesiroop
- Tequila