{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Terug naar de natuur

Een wereld in verandering zorgt ervoor dat bepaalde voedingstrends in een stroomversnelling zijn gekomen. We lichten er graag enkele toe.

Naturaliteit

Onze maatschappij was er eentje van ‘meer, makkelijker en voordeliger’. Door klimaatveranderingen en Covid zien we de voorbije jaren een shift waarbij mensen bewust op zoek gaan naar producten die op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd worden. En die dus een positieve invloed hebben op onze gezondheid, op het milieu, op eerlijke arbeid én op dierenwelzijn.

Of zoals Pur Natur, een echt Belgisch familiebedrijf in Kruisem aan de voet van de Vlaamse Ardennen al sinds 1902 vooropstelt: ‘met respect voor de aarde, de planten en de dieren, … ook voor uw gezondheid.’ Bekend van de heerlijke biologische yoghurt startte het bedrijf avant la lettre in 1990 met een volledig gamma aan biologische producten en kennen ze als geen ander hoe lekker pure natuurlijke producten zijn.

Individualiteit

Met sociale media is ook het verlangen naar zelfexpressie en persoonlijke statements gegroeid. We willen ‘tonen’ wie we zijn, waarvoor we staan en waarin we geloven. Kleine handige verpakkingen, ideaal voor bij het ontbijt of het dessertbuffet, ondersteunen de bewuste keuze voor kwaliteit boven kwantiteit. En omdat iedereen anders is, is er voor elk wat wils: natuur of op een bedje van aardbei, bosbes of abrikoos.

Inspiratie

Storytelling is steeds belangrijker geworden in de keuken. Koks willen verrassend en inspirerend zijn. En gasten laten zich maar al te graag verwennen met verhalen over nieuwe bereidingsmethodes en producten met unieke smaken en een eigen ‘verhaal’ met meerwaarde.

Functionaliteit

Onze maatschappij heeft ‘geen tijd’ en dus zijn we steeds op zoek naar hoe we processen sneller en efficiënter kunnen laten verlopen. En dus naar producten die ons tijdswinst kunnen opleveren.

Authenticiteit

We kiezen steeds vaker voor producten gebaseerd op ambachtelijke recepten en geproduceerd volgens een authentiek productieproces. Dat heeft butterei Pur Natur goed begrepen. Als enige Belgische fabrikant wordt er in Büllingen dan ook verse trommelkarneboter gemaakt in echte karntonnen.

Standyoghurt 750 g

Gerijpt in de pot, wat die typische schepvaste structuur geeft. Van nature een milde smaak met friszure toets.

Roeryoghurt

Kleine handige verpakkingen in een recycleerbaar glazen potje van 150 g. Met lekkere en gezonde volle roeryoghurt op basis van 100% verse biologische melk en zorgvuldig geselecteerde biologische vruchten.

Hersluitbare grootformaatverpakkingen

Zijn ideaal voor gebruik in de horeca zoals deze heerlijk lekkere volle roeryoghurt (1 kg en 5 kg) met milde smaak en smeuïge textuur. De perfecte basis voor veelzijdige bereidingen.

Boter 500 g

Deze smeuïge luchtige boter met heerlijk volle smaak is ideaal om te smeren op een stukje brood, maar ook om te bakken en te braden.

Greek style yoghurt 700 g

Is een perfecte vervanger voor room in de keuken. Uiteraard is deze schepvaste dik-smeuïge yoghurt ook heerlijk om zo van te smullen.

www.purnatur.eu