{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Vijf Belgische topkandidaten voor Bocuse d'Or

De kogel is door de kerk: de namen van de vijf Belgische kandidaten voor ’s werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd zijn bekend. Samen vormen ze het neusje van de zalm en strijden ze voor een plek om de nationale driekleur te vertegenwoordigen op de Europese finale of zelfs de wereldfinale, die in 2020 plaatsvindt in Talinn (Estland). Wij schetsen alvast een portret.

Lode De Roover

De chef-kok van restaurant ‘Fleur de Lin’ in het Oost-Vlaamse Zele kaapte in 2018 al de hoofdprijs weg op de Belgische finale. In januari 2019 veroverde hij een uitstekende achtste plaats op de wereldfinale in Lyon, nadat hij zesde was geworden op Europees niveau. Zijn schitterende prestatie verdiende ongetwijfeld beter, en dit jaar krijgt hij opnieuw de kans om het beste van zichzelf te geven. Een flinke portie talent met een snufje wraak op een bedje van ijzeren wil – dat wordt het succesrecept van Lode de Roover!

Peter Asaert

Na twee deelnames die hem respectievelijk een dertiende en negende plaats opleverden in de Europese finale – inclusief een plaats in de wereldfinale bij zijn tweede deelname – is Peter Asaert nog gemotiveerder om de top te bereiken. Als chef-kok van restaurant ‘De Kelderman’ in Aalst kan hij bogen op flink wat ervaring en techniek. Zijn stalen zenuwen komen hem straks ongetwijfeld goed van pas!

Patrick Bonne

Deze veelzijdige chef-kok flirtte in het verleden al met het hoogste niveau. In 2007 nam hij voor het eerst deel aan de Bocuse d’Or en behaalde hij een eervolle vijftiende plaats op de gevreesde wereldfinale in Lyon. Twaalf jaar later is Patrick Bonne opnieuw in topvorm, gesterkt door het succes van zijn ‘Bistrot Marie’ in Knokke. Als toonbeeld van precisie in een klassiek repertoire met een moderne toets heeft hij een uitermate sterke troef in handen om mee te dingen naar de hoofdprijs.

Sam Van Houcke

Sam Van Houcke gooit momenteel hoge ogen in het Belgische culinaire landschap. Hij zette zijn eerste stappen als chef-kok in restaurant ‘Onder de Toren’ in Hansbeke, en begon onlangs een nieuw en fascinerend verhaal met ‘Maste’ in Gent. Deze technische creatieveling met een buitengewoon talent voor smaak laat ongetwijfeld nog van zich spreken. Een Belgische belofte die de oude rotten straks versteld doet staan!

Fabian Bail

De outsider die voor een verrassing zorgt – dat is Fabian Bail. Met een schitterend palmares én ervaring in de restauranten traiteurwereld heeft hij een mooie troef in handen om straks zijn plaats te verdedigen. Bails deelname aan Prosper Montagné ging niet onopgemerkt voorbij en leverde hem een mooie ereplaats op, wat hem meteen ook tot een serieuze kandidaat maakt.