{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Chef's Place

Welkom in de Chef Academy!

Hét nieuws van eind 2018 was ongetwijfeld de opening van de Chef Academy van METRO. Dat centrum, dat boven de winkel van Antwerpen-noord ligt, is uitgerust met hoogtechnologische keukenapparatuur en doet tegelijk dienst als demonstratie-atelier, receptieruimte en laboratorium voor creatieve chefkoks die METRO iedere dag opnieuw ietsje meer ondersteunt. Een rondleiding.

Met de recente communicatiecampagne die helemaa l in het teken staat van klantgerichtheid en de volledige makeover van onze huismerken, waarvan het gamma naast Aro nu ook METRO Chef, METRO Premium en METRO Professional omvat, profileert METRO zich eens te meer als eerste partner voor de horeca in België. Chef-koks op het terrein ter zijde staan en beantwoorden aan hun behoeften: precies daarom zijn we gestart met de Chef Academy. Als een afspiegeling van de tijdsgeest en een echo van de nieuwe wind die door de Belgische gastronomiewereld waait, die creatieve, geïnspireerde wereld die enthousiasme opwekt en in enkele jaren tijd is opgeklommen tot de absolute top in Europa.

Een hoogtechnologisch instrument

Tussen het futuristische Havenhuis van de hand van Zaha Hadid en het opvallende silhouet van het MAS, ontsproten aan het architectonische brein van Neutelings en Riedijk, ligt de winkel van Antwerpen-Noord midden in het bruisende architecturale en stedelijke hart van Antwerpen. Geen betere plek voor het creatieve proces van de Chef Academy, die ondergebracht is op de bovenste verdieping aan de achterkant van de winkel. “We hebben de ruimte onderverdeeld in verschillende eenheden”, vertelt Jonas Muys, Operational Director van METRO België. “Eerst en vooral hebben we natuurlijk de keuken. Daarvoor hebben we samengewerkt met twee chef-koks: Axel Colonna- Cesari en Ken Verschueren. Uitgaande van hun ervaring en advies hebben we een hoogtechnologische en innovatieve keuken uitgewerkt – met onder meer een Josper-oven en een shock freezer – die ook en vooral perfect is afgestemd op de behoeften van een professionele service. Daar worden nu zowel recepties als opleidingsworkshops en demonstraties georganiseerd. Met een camerasysteem maken we livevideo-opnames. Daarnaast is er een goed uitgeruste bar die zich richt op cocktails en baristakunst, en ook een loungebar voor 80 mensen voor alle soorten evenementen, met uiteraard een vipsalon.”

Een polyvalente ruimte

De Chef Academy krijgt verschillende functies toebedeeld. Eerst en vooral kan METRO er evenementen organiseren voor zijn klanten, zoals feesten, ontmoetingen met producenten en masterclasses. Maar ze zal ook dienst doen als opleidingscentrum voor medewerkers van METRO, die allemaal horecaprofessionals zijn en het belangrijk vinden om voortdurend op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe trends in de sector. Tot slot zullen ook bedrijven er seminaries of teambuildings kunnen organiseren, uiteraard met een gastronomische insteek. Enkele maanden na de officiële opening draait de Chef Academy op volle toeren en mocht ze al enkele grote culinaire sterren ontvangen: Dennis Broeckx van Under the Palm Trees, Laurence en Jonas Haegeman van De Vijf Seizoenen, Axel Colonna-Cesari van Centpourcent en Lode De Roover van Fleur de Lin. De Belgische kandidaat voor de Bocuse d’Or kwam er trainen voor de grote finale van die belangrijke kookwedstrijd, die plaatsvond in Sirha in Lyon en waar hij eindigde op de achtste plaats.

Om het opleidingsaspect te ondersteunen, zal de Chef Academy in de toekomst niet alleen samenwerken met gerenommeerde chef-koks, maar ook met de Belgische beroepsorganisaties. Ze zal die toekomstvisie die ook METRO onderschrijft, uitdragen in samenwerking met chef-koks, en luisteren naar hun behoeften en verwachtingen, waarbij uiteraard ook de nodige aandacht gaat naar de evoluties in de gastronomische wereld.

Come & join the experience

chef.academy@metro.be

T: 03 600 19 00

Chef_bymetro #metrochefacademy

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder