{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

BACARDÍ: Rum tot de derde macht

Wie kent de BACARDÍ-rum niet? Dé sterkedrank bij uitstek, geliefd in de literatuur en bij bartenders. BACARDÍ-rum vormde de aanzet tot de Cuba Libre en de Daiquiri, doorstond de tand des tijds zonder ook maar één grammetje van zijn superioriteit in te leveren en blijft verrassen met de kwaliteit van zijn verschillende varianten. BACARDÍ kent een breed assortiment aan rums, met als meest bekende de Carta Blanca Rum. Maar vandaag hebben we het over deze drie: de BACARDÍ Spiced, Añejo Cuatro en Reserva Ocho.

De BACARDÍ-vleermuis is na Batman wellicht de bekendste vleermuis ter wereld. Met zijn wijd gespreide vleugels siert het logo, dat in het Spaans ‘El Ron de Murcielago’ wordt genoemd en in Catalonië en Cuba symbool staat voor geluk en familiebanden, iedere fles BACARDÍ-rum. Met zo’n totemdier als beschermengel is de BACARDÍ-distilleerderij, die in 1862 in Cuba werd opgericht en ook vandaag nog geleid wordt door de afstammelingen van stichter Don Facundo Bacardĺ Masso, erin geslaagd om alle wereldse strubbelingen het hoofd te bieden en uit te groeien tot de absolute rumtop wereldwijd. Kwaliteit die puur of in een cocktail wordt gedronken..

placeholder
placeholder
placeholder
BACARDÍ Añejo Cuatro

BACARDÍ Spiced

BACARDĺ Spiced is gemaakt van ongerijpte en gerijpte rum en kadert in de grote traditie van rumblends die in de Antillen ontzettend populair zijn. Een mengsel van kruiden en natuurlijke aroma’s geeft hem een onmiskenbare smaak met een rokerige toets die afkomstig is van de rijping in vaten van Amerikaanse gebrande eik. Een diepe, ronde en zachte smaak met een licht kruidige ondertoon om het geheel af te ronden: dat maakt deze rum uitstekend geschikt voor een moderne versie van een traditionele cuba libre.

Recept

 • 50 ml BACARDÍ Spiced
 • 150 ml cola
 1. Vul een longdrinkglas met ijs.
 2. Giet er eerst de BACARDĺ Spiced en vervolgens de cola over.
 3. Roer met een lepeltje en dien op zonder versiering.

BACARDÍ Añejo Cuatro

Vier jaar lang rijpt de BACARDÍ Añejo Cuatro rustig in houten vaten die hem zijn typische tonen van vanille, kruidnagel en honing geven. Een aromatische rijkdom die wordt gedragen door geblakerde en houtige accenten en afsluit met een heerlijk zachte finale. Deze rum is intens maar toch gemakkelijk te drinken, lekker om van te genieten onder vrienden, in een verfrissende highball samen met wat ginger ale en bitterheid voor een klassieke ‘dark & stormy’.

Recept

 • 50 ml BACARDÍ Añejo Cuatro
 • 100 ml ginger-ale
 • 1 scheutje Angostura Bitter
 • 1/4 citroen
 • Citroenschil
 1. Vul een highballglas met ijs en giet er de BACARDÍ Añejo Cuatro over.
 2. Giet er de Angostura bij.
 3. Leng aan met de ginger ale.
 4. Werk af met het sap van een kwartje citroen en meng met een lepel.
 5. Versier met de citroenschil.
BACARDÍ Reserva Ocho

De diepe en complexe smaak van een grote rumblend komt hier mooi tot uiting in de BACARDĺ Reserva Ocho, al sinds zijn ontstaan in 1862 de onbetwiste ster in zijn categorie. De toetsen van gekonfijte abrikoos, rijpe pruimen, vanille en nootmuskaat maken er een schitterende degustatierum van, die puur of met ijs wordt gedronken. Maar ook in cocktails doet hij het goed, bijvoorbeeld als vervanging van whisky of cognac in een moderne versie van de Old Fashioned.

Recept

 • 50 ml BACARDÍ Reserva Ocho
 • 5 ml suikersiroop
 • 2 scheutjes Angostura Bitter
 • Sinaasappelschil
 1. Giet de BACARDÍ Reserva Ocho in een lowballglas.
 2. Voeg er de suikersiroop aan toe.
 3. Giet de 2 scheutjes Angostura Bitter erbij.
 4. Vul het glas met ijs en roer door elkaar tot een homogeen mengsel.
 5. Versier met een stukje sinaasappelschil.

www.bacardi.be