{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Drinkchocolade van Callebaut: geluk in een kopje

Wie aan chocolade denkt, ziet in eerste instantie een reep of een blokje voor zich. Tegenwoordig gebruiken we chocolade hoofdzakelijk in gebak, snoepjes en soms gerechten. Maar oorspronkelijk was chocolade een drank die erg in trek was bij bepaalde precolumbiaanse volkeren. Callebaut heeft nu de taak op zich genomen om ons opnieuw bekend te maken met dit authentieke genot van vloeibare cacao. Ze doen dat op een geraffineerde en heerlijk gastronomische manier.

Zo’n 5.000 jaar geleden, in de gebieden rond de bovenloop van de Amazone, slaagde de Mayo-Chinchipebevolking erin om de cacaoboom voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid op een gecontroleerde manier te telen. De eerste chocoladedrink ter wereld was al snel een feit. Vandaag blijft Callebaut, de ongeëvenaarde referentie op het vlak van chocolade, verder schrijven aan dat duizenden jaren oude verhaal, waaraan het nieuwe hoofdstukken toevoegt waarin innovatie en culinair genot centraal staan. 70% van de consumenten zegt wel van een kopje chocolademelk te houden. Een enorm commercieel potentieel dus, dat smeekt om benut te worden. Maar uiteraard speelt kwaliteit ook een niet te onderschatten rol. Callebaut heeft een heel gamma van oplossingen, gaande van chocoladecallets over poeders tot gemalen chocolade.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Onberispelijke cacao

Voor Callebaut gaat kwaliteitschocolade hand in hand met respect voor het milieu en de producenten. Het grote Belgische merk engageerde zich al verschillende jaren geleden voor de strijd tegen kinderarbeid en hecht er veel belang aan dat cacaoboeren correct worden betaald zodat ze kunnen ontsnappen aan de armoede. Voorts zijn een koolstofneutrale productie en het gebruik van 100% duurzame ingrediënten bijzonder belangrijke aspecten voor Callebaut. Al die doelstellingen komen dagelijks weer een stapje dichterbij en zullen tegen 2025 voor de volle 100% zijn gerealiseerd.

Over room en mousse

De eerste methode om een perfecte chocoladedrank te maken is aan de hand van een ganache. Dit is de perfecte manier om je eigen onderscheidende chocoladesmaken te creëren dankzij het uitgebreide assortiment Callebaut callets.

Meng chocoladecallets van Callebaut naar keuze met een mengsel van melk en room en mix tot een egaal geheel in de blender. Zo ontstaat een ganache die je in de koelkast kunt bewaren. Leng je dit mengsel aan met melk van 72 °C, dan krijg je een heerlijke chocoladedrank. De callets zijn ook verkrijgbaar in individuele zakjes. Je kunt je gasten ook gewoon warme melk serveren, zodat ze aan tafel zelf naar wens chocolade kunnen toevoegen en kijken hoe die langzaam smelt in hun drankje. Op deze manier creëer je een unieke beleving voor je gasten. Ook bij de poeders en gemalen chocolade is het aanbod groot. Eerst en vooral is er de ground chocolade, gemaakt van 100% niet-geconcheerde chocolade. 50,1% cacao voor de dark versie, 20,6% voor de white.Doe 50 g in een mixglas, voeg 200 ml volle melk van 70 °C toe (je kunt ook koude melk gebruiken en het mengsel samen met de chocolade verwarmen tot 70 °C), klop op en je krijgt een perfect romig en schuimig resultaat. Door de perfecte en snelle oplosbaarheid is de Ground Chocolate een prima keuze voor zelfs de drukste horecalocaties. 

Ook bij de poeders en gemalen chocolade is het aanbod groot. Eerst en vooral is er de ground chocolade, gemaakt van 100% niet-geconcheerde chocolade. 50,1% cacao voor de dark versie, 20,6% voor de white. Doe 50 g in een mixglas, voeg 200 ml volle melk van 70 °C toe (je kunt ook koude melk gebruiken en het mengsel samen met de chocolade verwarmen tot 70 °C), klop op en je krijgt een perfect romig en schuimig resultaat. Door de perfecte en snelle oplosbaarheid is de Ground Chocolate een prima keuze voor zelfs de drukste horecalocaties.

Klaar in een handomdraai

Bij de cacaopoeders zijn er verschillende versies verkrijgbaar van Van Houten. Ze zijn geschikt voor de machine en kunnen met één druk op de knop geserveerd worden.

Onberispelijke cacao

Voor Callebaut gaat kwaliteitschocolade hand in hand met respect voor het milieu en de producenten. Het grote Belgische merk engageerde zich al verschillende jaren geleden voor de strijd tegen kinderarbeid en hecht er veel belang aan dat cacaoboeren correct worden betaald zodat ze kunnen ontsnappen aan de armoede. Voorts zijn een koolstofneutrale productie en het gebruik van 100% duurzame ingrediënten bijzonder belangrijke aspecten voor Callebaut. Al die doelstellingen komen dagelijks weer een stapje dichterbij en zullen tegen 2025 voor de volle 100% zijn gerealiseerd.

Als het ietsje meer mag zijn ...

75% van de fans van chocoladedrankjes houdt wel van een topping op hun favoriete drankje. Wat slagroom of crème chantilly uiteraard, maar ook chocoladeparels, vermicelli, schaafsel of chocoladepoeder. Wie het graag iets overdadiger maakt, kan zijn toevlucht nemen tot het Mona Lisa decoratiegamma en zijn eigen creaties bedenken door te spelen met chocolade, specerijen, speculoos, noten, fruit ... Denk ook aan je presentatie. Let erop dat het schuim niet inzakt, laat je drank niet afkoelen en voeg uiteraard een finishing touch toe met een lekker chocolaatje uit de Napolitains-reeks. Vier chocolaatjes met de meest geraffineerde smaken (zwart, melk, puur en karamel) in miniformaat.

Meer info op www.callebaut.be