{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Een romige, heerlijke yoghurt

Dat doet je dromen van Griekenland

Oikos is een smeuïge yoghurt op griekse wijze met een ruim assortiment aan verrassende smaken. Ideaal tijdens het ontbijt, als dessert of als basis voor sauzen en hartige taarten.

Oikos betekent ‘huis’ in Grieks. De term is geïnspireerd  op de Griekse, trage levenstijl waar mensen thuis de tijd nemen om te genieten van hun favoriete yoghurtje. Wat hem zo bijzonder maakt is zijn consistentie: smeuïg en stevig tegelijk. Dit maakt hem zo geschikt voor allerlei originele culinaire toepassingen. Hij is beschikbaar in klein formaat of in groot formaat van 480 gr om extra lang te genieten.

Zoete zaligheid

Wie aan yoghurt denkt, denkt vaak automatisch aan zoetigheid, bijvoorbeeld als dessertje na een maaltijd of bij het ontbijt om de dag goed in te zetten. Oikos is verkrijgbaar in verschillende variëteiten, bijvoorbeeld met vanillesmaak om het mediterrane karakter te onderstrepen. Of in een combinatie die het altijd goed doet: het knapperige van een muesli, het zurige van rood fruit en het romige van de natuuryoghurt. Oikos is onovertroffen, waardoor deze yoghurt zeker niet misstaat bij een ontbijtbuffet of als opening van een rijkelijke brunch. Mogelijkheden te over, met verschillende soorten granen en fruit afhankelijk van het seizoen. Of dien meteen al op in een mooi glaasje: dat is gemakkelijk te proportioneren, mooier te presenteren en dus ideaal voor traiteurs en gecaterde evenementen.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Heerlijk hartig

Maar yoghurt leent zich niet alleen voor zoete toepassingen. Integendeel. In tal van culturen wordt yoghurt zelfs overwegend in hartige bereidingen gegeten. In het Midden-Oosten of Zuid-Europa bijvoorbeeld is yoghurt een onmisbare smaakmaker. Denk maar aan de Griekse tzatziki of de Libanese khiyar bi laban, om maar de twee bekendste te noemen. Ook op het Indische subcontinent wordt yoghurt gebruikt in verschillende variëteiten van raïta. Voorbeelden genoeg dus om Oikos in te zetten in koude sauzen bij een lekker stukje vlees, zoals lam, schaap, geitenlam, gevogelte of traag gegaarde grillades, maar ook bij ovengeroosterde groenten of rauwkost.

Culinair potentieel

Of je Oikos nu gebruikt in hartige of in zoete gerechten, overal zorgt de yoghurt voor een unieke subtiliteit, bijvoorbeeld ter vervanging van de slagroom op een wafel of in een romige en lichte mayonaise. De rijkdom en consistentie staan garant voor een perfecte textuur en een heerlijk volle smaak, die perfect tot zijn recht komt in klassiekers als een quiche of groentetaart. Als substituut voor room zorgt Oikos hier voor een lekker ronde smaak, een perfecte structuur én die typische zurige toets die eigen is aan yoghurt. Een weergaloze demonstratie van het onbegrensde culinaire en creatieve potentieel.

Meer info ?

www.danone.be/nl/oikos