{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Elvea: zon in een blik

Tomaten het hele jaar door, zonovergoten en geteeld in de vrije natuur. Dat is al sinds 1885 het credo van Elvea en zijn gamma conserven, op basis van echte Italiaanse tomaten. Het volledige Elvea-gamma is ‘100% naturale’. Dat wil zeggen dat alle Elvea-producten volledig vrij zijn van bewaarmiddelen, kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen en gmo’s (genetisch gemodificeerde bestanddelen). Bovendien is het volledige gamma gluten- en lactosevrij, alsook geschikt voor een vegan dieet.

Elvea is in feite het verhaal van twee broers: Luigi en Francesco Vitelli. Zij lieten hun geboortedorp Torre del Greco, in de buurt van Napels, achter zich om te emigreren naar de Verenigde Staten, maar kregen al snel heimwee naar het eten uit hun vaderland. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, begonnen ze blikken uit Italië in te voeren. Na enkele jaren werd het familiebedrijf uitgebreid met een eigen conservenfabriek in Italië.

Een goeie eeuw later is Elvea een grote speler op de markt, maar hun ziel en kwaliteitseisen hebben ze nooit verloochend. Uiteraard heeft de technologische vooruitgang de productie verbeterd, maar de tomaten komen nog steeds uit de geboortestreek van de broers Vitelli, en hebben ook nu nog die onmiskenbare Italiaanse smaak. Elvea heeft intussen al een ruim gamma. Uiteraard met enkele onmisbare ingrediënten om het hele jaar door te kunnen voldoen aan de behoeft en van de horeca professional.

Voor iedere denkbare saus

Tomaten in blokjes of als concentraat, passata of in hun geheel: de producten van Elvea staan stuk voor stuk voor aanzienlijke tijdswinst en geven tegelijk je gerechten een authentieke smaak.

Doppio concentrato
Dubbel geconcentreerde tomaten geven je sauzen, soepen en suddergerechten een heerlijk krachtige tomatensmaak. Eén koffielepel van deze natuurlijke smaakversterker volstaat om werkelijk ieder gerecht naar een hoger niveau te tillen.

Blokjes
Gemaakt van gepelde tomaten, maar dan in praktische blokjes versneden. Hét geheim van iedere geslaagde tomaten saus.

Pelati
Hele gepelde tomaten die je kunt verwerken in al je gerechten, maar ook als basis voor tal van sauzen.

Cubetti
Paprika, basilicum, aromatische kruiden, verse groenten ... tomaten blokjes met natuurlijke ingrediënten die uw pizza’s, pasta’s, rijstgerechten en vis- en vleesschotels nog meer smaak geven.

Polpa di pomodoro
Een heerlijk stevige en rijkelijke tomatenpulp gemaakt van 100% Toscaanse tomaten die het perfect doet in gazpacho, soepen, quiches en cocktails.

Passata
Gezeefde tomaten voor een vloeibaar resultaat zoals het hoort en een onaangetaste smaak. Hét ingrediënt voor alle napolitana- en bolognese sauzen, lasagnes en cannelloni.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

De verwerking gebeurt binnen de 24 u na het oogsten, want rijpe tomaatjes wachten niet graag.

Van het veld tot in het blik, in 5 stappen
 1. De verse tomaten worden geoogst en in de fabriek meteen gesorteerd. Beschadigde of onrijpe tomaten worden verwijderd.
   
 2. De tomaten worden snel gestoomd op 95 °C en vervolgens gepeld. Dat gebeurt helemaal automatisch met ronddraaiende borstels.
   
 3. Daarna volgt een extra manuele controle aan de lopende band. Eventuele resten van schillen worden verwijderd.
   
 4. Afhankelijk van het recept worden de tomaten geperst of in blokjes gesneden. Daarvoor wordt een instelbare snijmachine gebruikt.
   
 5. De verwerkte tomaten worden vervolgens ingeblikt. Om een optimaal bewaarproces te garanderen wordt tomatensap toegevoegd.

Meer info op www.elvea.be