{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

IJs en desserts: Colac doet je watertanden

Op gebak of bij een terrine, speciale toppings voor op je ijscoupes en pasta om zelf roomijs te maken … Het gamma van Colac is dé ideale partner voor al je culinaire dessertcreaties.

Colac werd opgericht in 1981 en was het eerste bedrijf ter wereld dat een pasta voor roomijs op de markt bracht waarmee je kwaliteitsijs kon maken. Een mooie prestatie die ook jaren later nog steeds een succes is. Door zijn activiteiten uit te breiden naar andere ingredi.nten voor ambachtelijke patissiers en restauranthouders is het Kempense bedrijf intussen uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Een succes dat in 2017 werd bekroond met de verhuizing naar een gloednieuw terrein. De productie en opslag zijn hier samen gevestigd en duurzaamheid en respect voor het milieu staan centraal. Zo is het gebouw uitgerust met een opvang- en filtersysteem voor regenwater. Het water wordt vervolgens gebruikt voor de koelleidingen, de reinigingsprocessen en de airconditioning.

Ten dienste van de klant

Dat radicale duurzaamheidsengagement vind je ook terug in de zorg die het bedrijf besteedt aan het maken van zijn verschillende huisbereide producten. De keuze voor grondstoffen van topkwaliteit en het naleven van de uiterst strenge normen liggen aan de basis van de filosofie van Colac, naast dienstverlening en operationele ondersteuning van zijn klanten. Beginnende ijsmakers, bakkers, patissiers of horecaprofessionals kunnen allemaal terecht bij Colac voor begeleiding bij hun projecten, of ze nu hun eerste stapjes in de sector zetten of al kunnen terugblikken op een jarenlange ervaring. Dat vertaalt zich concreet in de mogelijkheid om een uniek recept uit te werken op basis van professioneel advies over de presentatie en decoratie of hulp bij het ontwerpen van etiketten.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Colac, on top of your creations

IJspasta

De ijspasta van Colac wordt gemaakt op basis van echte verse room en wordt verkocht in vloeibare vorm. Ze geeft je roomijs een structuur en smaak die je met een poeder nooit kunt realiseren. Je kunt de pasta ook gebruiken als vulling voor chocoladepralines of om de kwaliteit van je slagroom te verbeteren. Daarbij zorgt de pasta voor een smeuïg en smakelijk resultaat dat je met de verschillende Pasto's verder op smaak kunt brengen.

Toppings

Het gamma toppings van Colac is verkrijgbaar in een brede waaier aan unieke smaken en kleuren: van vruchtensausjes over karamel tot chocolade, stuk voor stuk perfect voor al je desserts en ijscreaties. Ze zijn verpakt in volledig recycleerbare, onbreekbare .n gebruiksvriendelijke flessen. Van aardbei tot banaan over amaretto, citroen, speculoos en witte chocolade: niets staat je creatieve exploten nog in de weg.

Sundaes

De gebruiksklare sundaes van Colac zijn geschikt voor koude en warme bereidingen en geven je desserts en gerechten n.t dat ietsje meer. Het zijn rijkelijke garneringen met mooie grote stukken fruit die zich lenen voor tal van bereidingen: van aardbei- of frambozenpuree over amarenakersen op siroop tot bereide veenbessen met wijn.  

Pasto’s

Pasto’s, die ook verkrijgbaar zijn in recycleerbare verpakkingen, zijn vruchtenbereidingen met een hoog gehalte aan vers fruit. Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken om je ijs op basis van de ijspasta van Colac op smaak te brengen. Er zijn een twaalftal vruchtensmaken verkrijgbaar, maar ook pasto’s met mokka, karamel, pistache, speculoos, hazelnoot … Jij hoeft enkel nog te kiezen.

www.colac.be