{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

LACTIS Pur Natur: de authentieke smaak

Boter en room zijn twee essentiële pijlers bij het koken. Of het nu gaat om het koken zelf of de voorbereiding, het gebruik van echt authentiek en lekker vet zal altijd het verschil maken. Dit demonstreren we met verse room en verse trommelkarneboter van een grote naam in de zuivel, Pur Natur.

LACTIS Pur Natur is al meer dan een halve eeuw gespecialiseerd in de productie van unieke zuivelproducten onder de merknaam Vermeersch. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid met behoud van zijn waarden: Belgische kwaliteitsproducten, met respect voor de aarde, de planten en de dieren. Deze filosofie blijft belangrijk. LACTIS Pur Natur behoort sinds 2010 tot de Pur Natur groep. Het verzamelen van de melk gebeurt altijd bij LACTIS Pur Natur en maakt het mogelijk om het hele assortiment van room onder het merk Vermeersch op de markt te brengen.

Veelzijdige room

Room bestaat al sinds mensenheugenis, maar zijn gebruik als basiselement in de keuken dateert van de 17de eeuw. Oorspronkelijk verkregen door eenvoudige zwaartekracht – het melkvet stijgt op natuurlijke wijze naar de oppervlakte wanneer we de vloeistof laten rusten –, nu wordt ze geproduceerd met behulp van de centrifuges die het proces versnellen en de hygiëne garanderen. Elke room heeft zijn eigen kenmerken, in functie van het vetpercentage. Voor patisserie zijn de hoogste percentages geschikt. Deze zorgen voor dichtheid en zachtheid. De verse room met 40% vet is een uitstekend product voor gastronomische bereidingen, gebak, desserts en delicatessen. Voor culinaire bereidingen, vooral als basis voor sauzen en soepen, is room met 24% ideaal. De zure room met 40% vet wordt gebruikt in alle bereidingen, zowel warm als koud.

Zachte boter

De karnton was oorspronkelijk de grote houten bak waarin we de room met de hand klopten gedurende enkele uren, uit voorzorg om hem niet te ‘breken’. Dit is een traditionele procedure die Butterei Pur Natur vandaag nog gebruikt voor de productie van zijn boter. Vandaag heeft het roestvrijstaal het hout vervangen en de karntonnen van nu voldoen uiteraard aan de strengste voedselveiligheidsnormen, maar het recept blijft identiek. De rijping van de room, de temperatuur en de timing in het botervat blijven essentiële elementen voor het maken van perfect gekarnde boter, soepel en heerlijk. Butterei Pur Natur is vandaag de enige producent in de Benelux die deze productiemethode gebruikt. De langzame pendelbeweging van de karntonnen maken de boter bijzonder soepel en licht. De smaak is ook fijner en geeft, zowel rauw als gekookt, een rijkdom die erg uniek is in gerechten. Hij kan ook gebruikt worden in gebak, bij het koken of gewoon om te smeren.

Bezoek onze website voor meer informatie.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Room/Crèmes 40 %