{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Medline, creativiteit binnen handbereik

Tapenades, hummus, pesto, chutney, dips … met het gamma Medline haalt Deldiche het beste naar boven van wat het zuiden aan smaken te bieden heeft en dat allemaal in uiterst gebruiksvriendelijke producten. Smaakbommen waarvan chef Toon De Bock, cateringspecialist with a twist, ons met plezier een kleine demonstratie geeft.

Ekeren, op enkele kilometers van het centrum van Antwerpen. In de grote keuken van feestzaal Hof ter Delft staat Toon De Bock ons op te wachten. Terwijl hij de kolen van zijn konrogrill – een Japanse barbecue die momenteel erg in is – controleert, trekt hij zijn kaki koksvest aan en overloopt alle ingredi.nten die hij vandaag gaat gebruiken. Zijn carri.re bracht hem bij het toen nog piepjonge Jean sur Mer, om vervolgens naam te maken in de cateringwereld dankzij Ruigg, zijn originele en dynamische traiteursconcept. Vandaag werkt hij liever onder zijn eigen naam, die intussen is uitgegroeid tot een ware referentie in de muziekfestivalwereld, waar hij de optredende artiesten voorziet van eten. Tomorrowland, Best Kept Secret, Buskruid, Jazz Middelheim … allemaal werken ze met Toon De Bock.

“Ik werk niet als een klassiek traiteur: zo gebruik ik geen chafing dishes of bain-maries. Ik doe de mise-en-place op voorhand, bereid bepaalde ingrediënten al voor en werk het bord ter plaatse af.” Toon De Bock hecht veel belang aan natuurlijkheid en authenticiteit, en weet dat een traiteur zich geen fouten kan permitteren. “Voor bepaalde bereidingen kun je niet op kleine schaal werken, omdat de miseen- place te veel ingredi.nten en vooral te veel tijd vraagt. In zo’n geval zijn de Medline-oplossingen ideaal. Hun hummus heb ik al veel gebruikt: de kwaliteit is uitstekend en ik kon dus niet wachten om ook de rest van hun nieuwe gamma te ontdekken.”

Topcombinaties

Op het aanrecht prijken zes nieuwe producten. Toon selecteerde er twee, één per bord. Het eerste is blauwschimmelkaas, die hij gaat gebruiken op een in de schil gekookte aardappel, samen met kort op de konro gegrilde jonge boerenkoolscheuten en wat rauwe aardpeer. Een ogenschijnlijk eenvoudig gerecht dat opvalt door zijn aardse en kruidige smaken die elkaar afwisselen en gedragen worden door de kracht van de blauwschimmelkaas. Op het tweede bord ligt een geroosterde wilde eend, waarvan de filets ook nog even op de konro zijn gelegd. Daarbij serveert hij de witloofveenbes chutney. Een geconcentreerde kalfsjus, een sausje van gefermenteerde bessen, wat gestoofd witloof, de eend en de chutney. Perfect.

“Als je traiteur bent, moet je goed nadenken hoe je je tijd besteedt, want je kunt niet alles op het moment zelf maken. Je moet op alles voorzien zijn, maar toch kun je plots op onvoorziene omstandigheden stoten. Ook het aantal personen waarvoor je kookt, kan je werkwijze helemaal op zijn kop zetten. Je kookt niet op dezelfde manier voor 20 als voor 200 man. Daarom is het belangrijk dat we kunnen werken met kwaliteitsproducten waarop we in alle omstandigheden kunnen vertrouwen. En dat is precies de reden waarom ik zo graag met Medline-producten werk.”

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Om klaar te zijn voor de komende eindejaarsperiode werd het Medlinegamma uitgebreid met zes nieuwe producten. Ontdek ze snel in je METRO-winkel:

  • Chutney van witloof met veenbessen

Een klassieke combinatie die het altijd goed doet en zorgt voor een originele toets bij wildgerechten en terrines.

  • Blauwschimmelkaas

Een roomkaas van schimmelkaas met een crumble van noten die zorgt voor een unieke textuur.

  • Geroosterde paddenstoelen

Een veelzijdig inzetbaar mengsel van roomkaas met gegrilde paddenstoelen, lekker op toast maar ook als basis voor een saus of om een bord te dresseren.

  • Dip van schorseneren met chimichurri en hazelnoten

De beroemde Argentijnse saus met peterselie geeft deze herfstcombinatie een lekker frisse toets. Daaraan kunnen zelfs de meest veeleisende fijnproevers niet weerstaan.

  • Hummus van kastanjes en rode biet met mandarijn

Een kastanjecrème met 15% rode biet, afgewerkt met een zoetzurige citrustoets.

  • Dip van knolselder met verse truffel en olijven

Een crème van knolselder afgewerkt met verse truffel en zachte zwarte olijven. Gastronomische luxe als dip bij de apero, maar ook verwerkt in aardappelgerechten overheerlijk.

www.toondebock.be
www.deldiche.be