{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Platte oesters met diepgang van Qualimer

Entre deux côtes uit Geel heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot een van de beste traiteurs uit de streek. Als groot aanhanger van streekproducten haalt het keukenteam zijn oesters met veel plezier uit de monding van de Oosterschelde. Met op kop de schitterende platte oesters van Qualimer.

Het avontuur van Entre deux côtes begint 11 jaar geleden. De jonge chef- kok Bert Josten richt een cateringbedrijfje op dat het al snel bijzonder goed doet en tegenwoordig niet alleen evenementen organiseert maar ook verschillende zalen uitbaat, waaronder de brasserie van de Kolonie in Merksplas en Bizztro in Turnhout. Dat succes is niet uit de lucht komen vallen en is te danken aan de kernwaarden waar het bedrijf steeds trouw aan blijft: kwaliteitsproducten aanbieden, luisteren naar de klant en resoluut kiezen voor streekproducten ... En dat laatste punt leidde vanzelfsprekend tot de samenwerking met Qualimer. “We werken liefst met oesters uit de Oosterschelde, lekker dichtbij”, vertelt Michel Buitenhuis. “Dat zijn uitzonderlijk goede, ambachtelijke streekproducten die onze klanten wel weten te smaken.”

Ongeziene smaken

Platte oesters zijn in België minder in trek dan de holle en onderscheiden zich door hun subtiele, nootachtige smaak. “Ze zijn ook gemakkelijker te presenteren”, gaat Michel voort. “Het oog wil namelijk ook wat, en de platte vorm van de schelp maakt het eenvoudiger om ze op een schotel of buffet te presenteren. Maar bovenal zijn ze overheerlijk!” Voor de gelegenheid laat Michel Buitenhuis al zijn creativiteit los op de platte oesters van Qualimer. Hij verwerkt ze namelijk in een gerecht met warme oesters op de barbecue. “Ik schroei de oester heel kort aan, met een klein beetje yuzu en een kruidenolie met specerijen. Daarna maak ik een botersausje met het vocht van de oester en weer wat yuzu. Het is een recept dat we bij evenementen op het moment zelf bereiden: met de barbecue erbij geeft dat altijd een leuk extraatje voor de gasten. Showcooking met een spectaculaire en gezellige toets. Dat is tegenwoordig heel belangrijk: je moet dezer dagen niet alleen opperste kwaliteit op het bord weten te brengen, maar ook een totaalervaring.”

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Plezier en duurzaamheid

Met de organisatie van allerhande evenementen, van familiefeesten tot sportevenementen voor duizend mensen, zoals de cyclocross van Boom bijvoorbeeld, heeft Entre deux côtes als geen ander geleerd zich aan te passen en ongeacht de omstandigheden steeds de juiste toon te vinden. Door voluit de kaart te spelen van de streekproducten en in te zetten op duurzaamheid hebben Bert Josten en zijn team overtuigende argumenten op zak om hun vele klanten te overtuigen en tevreden te stellen. Een aanpak waarin de gezonde, natuurlijke en lekkere Zeeuwse oester perfect past.

Kwaliteit volgens Qualimer

Versheid boven alles. De Zeeuwse oesters van Qualimer worden, net als alle andere producten van het Zeeuwse familiebedrijf, gekweekt met een ongeziene vakkennis. Al sinds 1880 teelt de familie Vette schelp- en schaaldieren en tovert ze om tot ware gastronomische pareltjes. Een platte oester vraagt 3 jaar zorg voor ze volwassen is. Maar de beloning voor al dat geduld is een waar smaakbommetje met heerlijke nootachtige jodiumsmaken en delicaat, licht knapperig vlees. Een echte Zeeuwse heerlijkheid! Ze zijn bovendien exclusief, door hun verfijnde ziltige, iets nootachtige smaak en hun langzame groei. De Zeeuwse platte oester is de enige oester die van oorsprong in heel Europa voorkomt. Alle andere soorten zijn geïmporteerd of gekweekt.

Meer info op www.qualimer.com