{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Asperges en grijze garnalen, bintjestexturen, bier ‘onder druk‘

Dany Lombart
Dany Lombart • Le Val d’Heure
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 8 asperges AA
  • 320 g grijze garnalen
  • 2 bintjesaardappelen
  • 1 pilsbier
  • Olijfolie, xeresazijn en mosterd van Bister
  • Wat kruiden voor de afwerking
BEREIDING
  1. Schil de asperges en blancheer ze 2 minuten à l'anglaise.
  2. Pel de grijze garnalen.
  3. Maak met een deel van de bintjes kleine schijfjes om te frituren, maak ook een fijne brunoise die we gebruiken in een salade, en de rest verwerken we tot een puree.
  4. Neem een pilsbiertje van 25 cl en 1 gelatineblaadje. Warm het bier op en los er de gelatine in op. Giet in een spuitfles, laat afkoelen en plaats een gaspatroon.
  5. Maak een vinaigrette met flink wat mosterd.
  6. Snijd de asperges in stukjes van verschillende grootte, breng op smaak en haal ze door de vinaigrette.
  7. Dresseer de borden.
recipe
Dany Lombart

Dany Lombart

Le Val d’Heure
Rue de la Station, 25, 6110 Montigny-le-Tilleul
T: 071/18.18.98

Dany Lombart, tweevoudig finalist van de Prosper Montagné en de Bocuse d’Or België, is een van de grootste sterren van de Waalse culinaire scene. Als lid van het collectief Génération W is hij een voorvechter van de authentieke, menselijke keuken en nauwe banden met de producenten. Met Le Petit Versailles haalde hij een eerste michelinster binnen, waarna hij in 2015 langs de oevers van de Eau d'Heure Le Val d'Heure opende. Een rustige gastronomische trekpleister in de streek rond Charleroi. Voor Gault & Millau een 15/20 waard.

Gerelateerd