{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Asperges op Vlaamse wijze

Dany Lombart
Dany Lombart • Le Val d’Heure
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 8 asperges AA
  • 4 eieren
  • 1 bussel peterselie
  • 200 g boter
  • Zoete aardappel
  • Boter
  • Aspergescheuten en miniblaadjes peterselie
BEREIDING
  1. Schil de asperges en kook ze 2 minuten à l'anglaise.
  2. Kook de eieren zacht. 
  3. Haal de blaadjes van de peterselie, blancheer ze à l'anglaise, doe ze in de keukenrobot en pureer ze.
  4. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes, kook ze à l'anglaise en doe ze daarna in de blender met wat boter. Breng op smaak.
  5. Snijd de asperges in drie, marineer ze in wat olijfolie en leg ze op de grill.
  6. Doe de peterseliepuree samen met de boter in een steelpan en pureer met de staafmixer.
  7. Pel voorzichtig de eieren en bestrooi met nootmuskaat.
  8. Dien op zoals gewenst.
recipe
Dany Lombart

Dany Lombart

Le Val d’Heure
Rue de la Station, 25, 6110 Montigny-le-Tilleul
T: 071/18.18.98

Dany Lombart, tweevoudig finalist van de Prosper Montagné en de Bocuse d’Or België, is een van de grootste sterren van de Waalse culinaire scene. Als lid van het collectief Génération W is hij een voorvechter van de authentieke, menselijke keuken en nauwe banden met de producenten. Met Le Petit Versailles haalde hij een eerste michelinster binnen, waarna hij in 2015 langs de oevers van de Eau d'Heure Le Val d'Heure opende. Een rustige gastronomische trekpleister in de streek rond Charleroi. Voor Gault & Millau een 15/20 waard.

Gerelateerd